Banner 980x90

Latvijas mūzikas industrijā sevi piesaka valmierieša pārstāvētā grupa "The Black Pockets"

Foto: Facebook.com/The Black Pockets
Foto: Facebook.com/The Black Pockets

Latvijas mūzikas industrijā pavisam nesen ienākusi grupa "The Black Pockets". 27.janvārī viņi laida klajā savu pirmo singlu "As Fast As I Can", kas ir veidots Indie Roka stilā, bet sarunā ar pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv, grupas solists Rūdolfs Švēde norāda, ka viņu repertuārā ir dziesmas, kas krasi atšķiras no šīs.   

Rūdolfs ir valmierietis. Grupā viņš ir solists, bet bez viņa sastāvā vēl ir Jānis Lērums, Arturs Jeršovs un Artūrs Dzintars.

Mūziķi kopā mācījušies mūzikas menedžmentu. Visiem paticis spēlēt mūzikas instrumentus un kopā izdomājuši uzspēlēt kādu balli.

Visa pirmsākums bijis 2010.gadā, bet oriģināldziesmas grupa veido pēdējos trīs gadus. 

Rūdolfs atzīst, ka ceļš līdz tam bijis diezgan ilgs, bet skatoties uz to, ka pabeigta skola un paralēli visi strādā, laiks pagājis ātri: "Līdzīgā sastāvā sanācām kopā un uzspēlējām vēl pāris ballēs, līdz sapratām, ka spēlēšana sanāk un patīk. Tam visam pa vidu bija ideja, ka vajadzētu pašiem kaut ko izveidot. Sākām taisīt, bet īsti nesanāca. Pēc ilgas strādāšanas un domāšanas, nospēlējām koncertu ar pusi savām dziesmām un pusi kaverversijām. Lielu daļu izmetām ārā, atstājot pāris dziesmas, uz kā pamata sākām veidot grupu."

Nosaukums "The Black Pockets" ("Melnās kabatas") ir asociējams ar melnstrādniekiem, kas līdzīgi kā pati grupa, smagi strādā: "Diezgan ilgi domājām par grupas nosaukumu. Tajā laikā bundzinieks "pasvieda" ideju par "black pockets". Apdomājām un pie tā palikām, pieliekot "the". Cenšamies visu darīt saviem spēkiem, bez palīdzības. Spēlējam ballēs un nopelnīto investējam atpakaļ projektā. Tāpēc, tās melnās kabatas, vai, kā esmu dzirdējis - "melnās ķešas".

Lai arī pirmā izlaistā dziesma veidota indie Roka stilā, grupa atklāj, ka nav konkrēta žanra, kādā viņi spēlē. Solists to raksturo kā 1960. un 1970.gadu Indie Roku, iekļaujot arī psihodēlisko roku. 

Kā iedvesmas avotus "Melnās kabatas" min grupas - "The Beatles", "The Kinks", "The Who" no sešdesmitajiem gadiem un "Arctic Monkeys", "Vampire Weekend" un "Two Door Cinema Club" no mūsdienām. Rūdolfs piebilst, ka daudziem viņu pirmā dziesma asociējas tieši ar "Two Door Cinema Club" veidoto mūziku.

Solists atklāj, ka viņi nedomā par popularitātes iegūšanu, bet dara to, kas patīk: "Spēlējot, mēs nekad nedomājam kļūt par "rokstāriem", kas staigās apkārt ar dārgām drēbēm un platiem pirkstiem. Mēs esam unikāli ar pozitīvo attieksmi pret to, ko darām. Gribam uzspēlēt un tad jau redzēs, kas no tā sanāks. Mans dzīves moto - kāpēc nepamēģināt, ja var sanākt? Ja sanāk, viss ir ļoti forši. Ja nesanāk, tad vecumdienās vismaz nebūs jākož pirkstos."

Grupas nākotnes plānos ir izveidot minialbumu (EP), kura nosaukumu viņi vēl atklāt negrasās. Albuma izdošanas laiks plānots pavasarī - aprīlī vai maijā, bet līdz tam grupa cer izlaist vēl vienu singlu.

"The Black Pockets" pirmo reizi koncertējot būs iespējams redzēt 5.martā, Rīgā, "DAD cafe".  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)