Banner 980x90

Latvijas IV olimpiādes laikā Valmierā notiks īpašas sacensības

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Latvijas IV olimpiādē, kas no piektdienas, 1.jūlija līdz svētdienai, 3.jūlijam norisināsies Valmierā un citviet Latvijā, piedalīsies vairāk nekā 4000 dalībnieku no 94 pašvaldībām, startējot 26 olimpiskajos, divos neolimpiskajos un vienā paraugdemonstrējumu sporta veidā. Valmieriešiem un viesiem būs vienreizēja iespēja pilsētas centrā vērot orientēšanās un triatlona sacensības, kā arī paraugdemonstrējumus šahā.

Kā pilsētas informācijas pprtālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Justīne Deičmane, pirmo reizi Latvijas olimpiādes vēsturē sacensību programmā iekļauts šahs – pagaidām gan kā paraugdemonstrējumu sporta veids, taču Starptautiskā šaha federācija iestājas par to, lai nākotnē tas kļūtu par olimpisko sporta veidu. Šobrīd šaha turnīriem pieteikušies 80 sportistu, taču dalībnieku skaits varētu pieaugt. Iedzīvotājus aicina izmantot unikālo iespēju klātienē vērot profesionālu šaha spēli sestdien, 2.jūlijā, no plkst.11.20 Valmieras Kultūras centrā.

Aizraujošu sacensību garu radīs orientēšanās, kas notiks Valmieras pilsētas centrā. Svētdien, 3.jūlijā, plkst.9.00 pie Hanzas sienas dos startu orientēšanās sprinta disciplīnai. Dalībnieki aptuveni 5 km garo distanci veiks pilsētvidē, skrienot caur māju pagalmiem un gar Valmieras centrālo ielu – Gauju. 

Vēl nepieredzētu notikumu piedzīvos Dzirnavu ezeriņš. Tajā svētdien, 3.jūlijā, no plkst.11.10 notiks triatlona peldēšanas distance, kas valmieriešiem un pilsētas viesiem dāvās iespēju sekot līdzi sportistu gaitām no jebkāda skatupunkta. Pat sarežģītākie distances posmi nepaliks nepamanīti. Sacensības tiks uzsāktas ar 750 m peldējumu Dzirnavu ezeriņā, kam sekos 20 km garš riteņbraukšanas posms, dalībniekiem mērojot četrus apļus pa pilsētu. Savukārt triatlona sacensību nobeigumā sportisti veiks 5 km garu skrējienu apkārt Dzirnavu ezeriņam. Kopumā triatlonā piedalīsies ap 100 dalībnieku (gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē). Veiksmīgai sacensību norisei Dzirnavu ezeriņu plānots nedaudz uzpludināt.

No 1. līdz 3.jūlijam Valmiera kļūs par olimpisko galvaspilsētu – Latvijas IV olimpiādes mājvietu. Latvijas IV olimpiādei ir izvēlēts sauklis "Iedvesmo Latviju! Piedalies, uzvari!", kas radīts ar mērķi vienot sportistus kopējiem sporta svētkiem, veicināt patriotismu, pārsteigt ar sportisko sniegumu, iedvesmot un motivēt citam citu, kā arī mudināt Latviju, tās iedzīvotājus justies lepniem par saviem sportistiem un viņu sasniegumiem.

Olimpiskās vērtības popularizē četri Latvijas IV olimpiādes vēstneši: valmierietis, vienīgais divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, cīkstone Anastasija Grigorjeva, šķēpmetēja Sinta Ozoliņa un svarcēlājs Artūrs Plēsnieks. Vēstneši katrs pārstāv savu novadu, tādējādi simboliski apliecinot Latvijas vienotību, spēju satikties Valmierā, pulcināt labākos Latvijas sportistus un līdzjutējus. Katru no viņiem varēsim sastapt arī Valmierā, startējot Latvijas IV olimpiādē.

Latvijas IV olimpiādi organizē Latvijas Olimpiskā komiteja un Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju. Galvenais sadarbības partneris – Cēsu novada pašvaldība.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)