Banner 980x90

Latvijas Bankas konkursā par eiro kolekcijas monētas dizainu uzvarējis desmitgadīgās Elizabetes darbs

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Latvijas Bankas izsludinātajā bērnu zīmējumu atklātajā konkursā eiro kolekcijas monētas "Mana Latvija" dizaina izstrādei par labāko atzīts Grobiņas novadā dzīvojošās desmit gadu vecās Elizabetes Kanderes darbs.

Šis darbs pārtaps Latvijai veltītā kolekcijas monētā, kura tiks izlaista 2018.gadā, kad Latvija svinēs 100 gadu jubileju. Monētas otrā pusē tiks attēlots Latvijas Republikas lielais valsts ģerbonis.

Konkursā izvēlēti 20 labākie darbi, kuru autori - bērni no visas Latvijas - 31.martā pulcēsies svinīgā apbalvošanas ceremonijā un darbu izstādes atklāšanā Latvijas Bankā. Pasākumā tiks prezentēts pirmo vietu ieguvušais zīmējums, un tā autore pastāstīs par darba ieceri un zīmējuma tapšanu.

Latvijas Bankas izsludinātajā konkursā varēja piedalīties bērni līdz 13 gadu vecumam. Konkursā tika iesniegts rekordliels darbu skaits - piedalījās 6742 bērni ar vairāk nekā 10 000 zīmējumu. Konkursa dalībnieki bija aicināti zīmēt monētu kā dāvanu Latvijai 100 gadu jubilejā un atspoguļot tajā savu Latvijas redzējumu. Darbus vērtēja Latvijas Bankas monētu dizaina komisija.

Šis ir trešais Latvijas Bankas rīkotais bērnu zīmējumu konkurss monētu dizaina jomā. Pirmajā šādā konkursā uzvarēja tolaik 11 gadu vecā ludzāniete Guna Bārbale, un viņas zīmējums 2000.gadā nonāca uz Latvijas monētas UNICEF monētu programmā "Pasaules bērniem". Savukārt 2008.gadā par konkursa "Mana sapņu monēta" uzvarētāju kļuva tolaik sešus gadus vecā rīdziniece Emīlija Adumāne ar darbu "Cūciņa", kas pārtapa kolekcijas monētā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)