Banner 980x90

Laksa atgriežas laukumā, "Valmiera/ORDO" atspēlējas un uzvar Ogrē

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Trešdien, 7.decembrī "Triobet" Baltijas Basketbola līgas spēlē "Valmiera/ORDO" izbraukumā atspēlēja desmit punktu deficītu pret "Ogre/Kumho Tyre", izcīnot panākumu ar 71:65. Valmieriešu uzvaru ar 23 gūtiem punktiem kaldināja Damjērs Pits, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska.

Pēc sešu nedēļu spēļu izlaišanas rokas traumas dēļ laukumā atgriezās "Valmiera/ORDO" komandas snaiperis Mārtiņš Laksa, bet šajā spēlē nācās iztikt bez Jāņa Kaufmaņa. Līdz ar to valmierieši spēli sāka ar šosezon vēl neredzētu starta piecinieku - Pits, Vairogs, Laksa, Bērziņš un Blaus. Spēles sākums sekmīgāks izdevās tieši "Valmiera/ORDO" basketbolistiem, pēc Damjēra Pitsa pustālā metiena un Akseļa Vairoga trejača panākot piecu punktu vadību. Pirmās ceturtdaļas ievadā savus pirmos punktus izdevās gūt arī Mārtiņam Laksam. Ceturtdaļas vidū izrāviens izdevās Ogres komandai, pārņemot mača vadību, bet Akseļa Vairoga trīs punktu metiens trīs minūtes pirms pirmās ceturtdaļas noslēguma izlīdzināja rezultātu - 12:12. Tomēr pirmo desmit minūšu noslēgums produktīvāks bija mājiniekiem un ceturtdaļu pārtraukumā "Valmiera/ORDO" devās atrodoties iedzinējos ar 14:19. 

Otrās ceturtdaļas sākumā ogrēnieši panāca astoņu punktu pārsvaru, bet Rinalda Mālmaņa pieci pēc kārtas gūtie punkti samazināja starpību līdz vienam precīzam metienam. Ceturtdaļas vidū Mārtiņam Laksam izdevās realizēt tālmetienu, tomēr ogrēnieši līdz pat pirmā puslaika beigām nelielu pārsvaru saglabāja. Damjērs Pits sekundes desmitdaļu pirms puslaika beigām izprovocēja pretinieku uz noteikumu pārkāpumu, realizējot vienu no diviem soda metieniem un noslēdzot pirmās 20 minūtes ar nelielu deficītu valmieriešiem - 33:35.

Spēles otrā puslaika ievadā Artūra Bērziņa aktīvā cīņa zem groza un Akseļa Vairoga precīzais divpunktu metiens samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 37:38. Trešā ceturkšņa vidū Damjēra Pitsa precīzais metiens ļāva valmieriešiem izvirzīties minimālā vadībā, bet sekoja Ogres komandas izrāviens, kas mājiniekiem ļāva panākt pat desmit punktu pārsvaru. Trešās ceturtdaļas noslēdzošajos uzbrukumos Ervīna Jonāta un Damjēra Pitsa precīzie metieni samazināja starpību līdz 49:55. 

Spēles noslēdzošajā ceturtdaļā Artūra Bērziņa precīzais metiens pietuvināja valmieriešus līdz minimumam, bet Damjērs Pits pārņēma spēles vadību viesiem. Ceturkšņa vidū Artūra Bērziņa divi pēc kārtas gūtie grozi panāca "Valmiera/ORDO" sešu punktu pārsvaru - 65:59. Mača noslēdzošajās minūtēs ogrēnieši centās atspēlēties, bet Damjērs Pits gūstot punktus un izdarot rezultatīvas piespēles nosargāja "Valmiera/ORDO" pārsvaru, palīdzot komandai izcīnīt Baltijas līgas piekto uzvaru ar rezultātu 71:65.

"Valmiera/ORDO" - "Ogre/Kumho Tyre" 71:65 (14:19, 19:16, 16:20, 22:10)

"Valmiera/ORDO": Pits 23, Mālmanis 11, Bērziņš A. 10, Vairogs 8, Blaus 6, Jonāts 6 (10ab), Laksa 5, Gabrāns 2.

"Ogre/Kumho Tyre": Apsītis 11, Zēbergs 11, Sīpoliņš 11, Pļavnieks 9, Pozņaks 8, Antrops 6, Mizis 5, Niedra 3, Kokins 1.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)