Banner 980x90

Kučinskis: KNAB var rēķināties ar atbalstu tā kapacitātes stiprināšanai

Rīga, 23.aug., LETA. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) noteikti var rēķināties ar atbalstu tā kapacitātes stiprināšanai, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni apliecināja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers norādīja, ka ir saņēmis no KNAB tā pieprasījumus nākamā gada budžeta kontekstā. Viņš vērsa uzmanību uz to, ka šobrīd diezgan radikāli atšķiras atalgojuma līmenis KNAB un, piemēram, Iekšējās drošības birojā (IDB) un Iekšlietu ministrijas (IeM) struktūrās.

"Man šķiet, ka KNAB šobrīd ir ļoti laba un cerīga iekšējā situācija. Valdības uzdevums un interese ir nostiprināt šo iestādi," piebilda Kučinskis.

Savukārt Vējonis, atbildot uz jautājumu par to, kad varētu būt gaidāms kāds progress ekspertu grupas izveidē tiesībsargājošo iestāžu darbības un efektivitātes izvērtēšanai, norādīja uz vairākām jau esošām komisijām parlamentā un tiesībsargājošajās iestādēs, kas vērtē dažādus aspektus gan sakarā ar "oligarhu sarunām", gan ar attiecīgo krimināllietu.

"Pašlaik šis jautājums ir apstājies. Kamēr šīs komisijas nebūs beigušas savu darbu un devušas savu vērtējumu, tikmēr veidot jaunu komisiju, manuprāt, nav vajadzības. Ekspertu grupā tiktu vērtēta arī iespējamā papildus līdzekļu piešķiršana tiesībsargājošajām institūcijām, tostarp KNAB," uzsvēra Vējonis, piebilstot, ka pašlaik notiek darbs pie nākamā gada budžeta un šīs iespējas tiks izskatītas jau tagad.

Tikmēr skaidrojot savu viedokli par Ingunas Sudrabas (NSL) atrašanos "Oligarhu sarunu" parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājās amatā, Valsts prezidents teica, ka jautājums par viņas atbilstību šim amatam jāuzdod parlamentā pārstāvētajām partijām. Vējonis pauda cerību, ka partijas ņems vērā viņa aicinājumu izvērtēt Sudrabas atbilstību parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatam un pieņems kādus lēmumus.

"Komisija turpina darbu un nākamais atskaites punkts būs tas brīdis, kad komisijas dalībniekiem būs jāsaņem pielaides valsts noslēpumam, lai varētu padziļināti pētīt konkrētās krimināllietas materiālus. Ja kādi komisijas pārstāvji šo pielaidi neiegūs, iespējams, būs izmaiņas šajā komisijā, norādīja Vējonis.

Kā ziņots, KNAB priekšnieks Jēkabs Straume intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" norādījis, ka ir iesniedzis valdībā finansējuma pieprasījumu, lai palielinātu KNAB darbinieku atalgojumu un attiecīgi arī vairotu iespējas aizpildīt brīvās vakances. Straume atzina, ka cilvēku vai finanšu resursu trūkums KNAB nav traģisks, tomēr nepieciešami uzlabojumi, ja vēlamies sasniegt izvirzītos mērķus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)