Banner 980x90

 Kristapa Valtera debijā "Valmiera/ORDO" uzveic "Liepāja/Triobet" 

Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Sestdien, 25.februārī "Valmiera/ORDO" "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas spēlē pagarinājumā ar rezultātu 103:99 pārspēja "Liepāja/Triobet", tādējādi izcīnot savu 15.panākumu 23 aizvadītajās cīņās. Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Damjērs Pits, bet Mārtiņš Laksa guva 24 punktus. Debiju Valmieras rindās piedzīvoja Kristaps Valters, kurš savā pirmajā spēlē laukumā pavadīja 11 minūtes, guva 5 punktus un veica 3 rezultatīvas piespēles.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska, spēles rezultātu ar precīzu metienu no groza apakšas atklāja viesi, bet mājiniekiem jau trešo spēli pēc kārtas pirmais punktu guvējs bija komandas kapteinis Artūrs Bērziņš. Pats spēles sākums starp abām komandām iznāca saraustīts, turklāt abas komandas bieži kļūdījās savās uzbrukuma izspēlēs.

Sākot no ceturtās minūtes spēles kvalitāte uzbrukumā abu komandu izpildījumā pakāpeniski uzlabojās, bet pirmās ceturtdaļas būtiskākais notikums norisinājās spēles 7. minūtē, kad skatītāju vētraino aplausu pavadīts pirmo reizi laukumā devās valmieriešu nesenais papildinājums Kristaps Valters. Otro ceturtdaļu ar perfekti izspēlētu sadarbību iesāka viesi, kad pēc lieliskas Krastiņa piespēles no groza apakšas nekļūdīgs bija Garoza. Mājinieki savu pirmo uzbrukumu spēles otrajā ceturtdaļā virzīja uz grozu apakšu, kad pēc agresīva caurgājiena pie soda metienu iespējām tika Kārlis. Mirkli vēlāk ar savu "firmas" pustālo metienu šī vakara personīgo rēķinu atklāja Kaufmanis. Otrās ceturtdaļas turpinājumā spēles vadība mainījās vairākkārt, bet viesu sastāvā neierasti rezultatīvs bija viens no komandas tālākajiem rezervistiem Pīternieks (sezonā vidēji 1.0 p., šovakar jau 11 p. pirmajā puslaikā). Pīterniekam uzbrukumā aktīvi palīdzēja bijušais valmierietis Butjankovs, bet mājiniekiem spēles rezultātā līdzās ļāva turēties Laksas un Mičela produktivitāte uzbrukumā. Pēc divdesmit nospēlētajām minūtēm +1 viesiem (38:39).

Otro puslaiku ar precīzu tālmetienu iesāka Pits, uz ko viesi atbildēja ar Grifina efektīvu caurgājienu. Mājiniekiem pēc brīža padevās izrāviens 7:0, ko ar precīziem diviem tālmetieniem "atvēsināja" Ausējs. Ausēja aktivitātes gan valmieriešus līdz galam nespēja apturēt un, Laksas iedvesmoti, mājinieki ceturtdaļas turpinājumā pakāpeniski turpināja audzēt pārsvaru. Trešās ceturtdaļas vidū savus pirmos punktus valmieriešu sastāvā guva Kristaps Valters, kurš divas reizes pēc kārtas bija nekļūdīgs no soda metienu līnijas. Arī nākamajā valmieriešu veiksmīgajā uzbrukumā aktīvi iesaistījās komandas jaunieguvums, kurš ar acīgu piespēli lieliskā pozīcijā atrada komandas snaiperi Laksu. Pēc brīža Blaus ar diviem precīziem soda metieniem panāca jau +10 mājiniekiem, bet ceturtdaļas noslēdzošās minūtes veiksmīgākas padevās liepājniekiem. Veiksmīgo trešās ceturtdaļas izskaņu viesiem izdevās pārnest arī uz ceturtās ceturtdaļas sākumu. Pāris minūšu laikā Liepājas komandai izdevās ne vien atspēlēt deficītu, bet arī atgūt spēles vadību, turklāt pēc Grifina tālmetiena panākot jau komfortablo +6 (72:78), kas nekavējoties lika Uvim Helmanim pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pārtraukums gan spēles gaitā lielas korekcijas neieviesa un liepājnieki četras minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām sasniedza savu lielāko pārsvaru šovakar - +7 (75:82). Pēc brīža "traku" tālmetienu realizēja Pits, bet arī šoreiz liepājnieki nepalika atbildi parādā un kārtējo reizi no tālās distances precīzs bija Grifins. Valmieriešiem ar komandas kopējām pūlēm spēles galotnē izdevās atspēlēties un spēles uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešamas papildus piecas minūtes. Pagarinājumu ar izrāvienu 6:0 uzsāka valmierieši, kuri pagarinājuma turpinājumā droši kontrolēja tā gaitu, un, otro reizi šosezon pārsniedzot 100 punktu robežu, aizraujošā galotnē svinēja uzvaru ar rezultātu 103:99.

"Valmiera/ORDO" – "Liepāja/Triobet" 103:99 (17:19, 21:20, 30:23, 19:25, 16:12)

"Valmiera/ORDO": Pits 25 (7 rez.p), Laksa 24 (7.atl.b), Bērziņš 15, Blaus 13 (11atl.b.), Mičels 11 (6atl.b), Valters 5, Kaufmanis 4, Kārlis 4, Jonāts 2, Mālmanis, Gabrāns.

"Liepāja/Triobet": Grifins 21 (7 rez.p), Ausējs 21, Montgomerijs 16 (9 atl.b), Butjankovs 13 (7 atl.b), Pīternieks 13, Krastiņš 8 ( 8atl.b., 6rez.p), Lasmanis 4, Garoza 3.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)