Banner 980x90

Kravu pārvadājumu tirgū uzlabos kompāniju konkurētspēja

Kompānija "VFS Latvia", šogad sākot piedāvāt operatīvo līzingu, sniegs iespēju uzņēmējiem nomāt "Volvo" kravas mašīnas uz īsāku periodu, piemēram, diviem gadiem, turklāt šāds pakalpojums uzlabos uzņēmumu konkurētspēju, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Pakalpojums arī ļaušot uzturēt tīru uzņēmuma bilanci, jo nomas maksājumi tiek atspoguļoti kā izmaksas, nevis ilgtermiņa saistības, kā arī tā esot arī iespēja īstermiņā - sešus mēnešus izmēģināt jaunas "Volvo" un "Renault" kravas automašīnas. Attiecīgi ir arī iespēja iegādāties auto uz ilgtermiņa nomu ar izpirkšanas tiesībām.

Uzņēmējiem, ņemot auto operatīvajā līzingā, arī esot iespējas atgūt pievienotās vērtības nodokli (PVN) no ikmēneša maksājumiem - PVN tiek maksāts katru mēnesi pie ikmēneša maksājuma.

Kā skaidro uzņēmuma "VFS Latvia" pārstāvji, šādas iespējas šogad iespējams piedāvāt tikai sadarbībā ar "Volvo Truck Latvia", kas attiecīgi nozīmē, ka pēc auto nomas tiek atrisināts jautājums par auto tālāku realizāciju. "Volvo Truck Latvia" pārstāvji savukārt uzskata, ka pēc operatīvā līzinga piedāvājuma "Volvo" kravas auto būs klientiem pieejamāki, kā arī būtiski tikšot uzlabota Latvijas uzņēmumu konkurētspēja.

Kā ziņots, operatīvo līzingu nodrošinās ar "Volvo Truck Latvia" saistītais finanšu pakalpojumu sniedzējs "VFS Latvia".

"Volvo Truck Latvia" tirgus daļa smago automobiļu kategorijā virs 16 tonnām pērn Latvijā pieaugusi par 5,3% - no 37,5% 2014.gadā līdz 42,8% pērn, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Otrajā vietā attiecīgi ir "Mercedes" ar 27,5% tirgus daļu un "Scania" ar 19,2% tirgus daļu. "Scania" tirgus daļu ir zaudējusi par 8,5%, savukārt "Mercedes" to palielinājis par 17,6%.

Kopumā pērn reģistrētas 1366 vienības un fiksēts kopējais tirgus pieaugums 44% apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)