Banner 980x90

Kokmuižas svētkus Kocēnu novadā ieskandinās ar "Pagalmu uvertīru"

Valmiera, 31.aug., LETA. 8.septembrī no plkst.19 līdz 21 Kocēnu pagastā, ieskandinot Kokmuižas svētkus, notiks "Pagalmu uvertīra", aģentūru LETA informēja Kocēnu novada pašvaldības pārstāve Krista Gromova.

Novadniece Judīte Bukša aicinās uz Kokmuižu paskatīties no krasta otrās puses. Pasākuma apmeklētājiem no plkst.18 līdz 20 būs iespēja šķērsot Kocēnu ūdenskrātuvi ar laivu un turpat uz laipiņas "Sudrabkalnos" baudīt sajūtu vakaru kopā ar Bukšu ģimeni. Savukārt pļavā pie ūdenstorņa plkst.19 ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies Latvijas Nacionālās Operas un baleta teātra solists Romāns Poļisadovs un koncertmeistare Sanita Klēšniece.

Kokmuižas zirgu stallī plkst.20 tiks atklāta mākslinieces Andas Munkevicas stikla skulptūru izstāde. Tā būs aplūkojama visas nedēļas nogales garumā līdz pirmdienas rītam visu diennakti. Tāpat visi Kocēnu novada iedzīvotāji un viesi ir gaidīti uz izstādes atklāšanas koncertu, kas norisināsies plkst.20.30 turpat senajā zirgu stallī – spēlēs Ieva Šablovska (arfa) un Ainārs Šablovskis (saksofons).

9.septembrī Kocēnu novada Kocēnos, kādreizējā Kokmuižas teritorijā norisināsies jau trešie Kokmuižas svētki, kas veltīti senās teritorijas atklāšanai. Arī šogad svētki turpinās iedzīvināt Kokmuižas kultūrvēsturisko mantojumu un caur šī gada svētku tēmu "Laiks" piedāvās laikmetīgu kultūras programmu dažādākajām gaumēm un vecuma grupām.

Aktivitātes norisināsies ne tikai Kokmuižas pilī un skaisti iekoptajā pils parterā, bet arī teritorijā pie vēsturiskās Kokmuižas alus darītavas jeb jaunizveidotajā promenādē. Tāpat svētku laikā tiks atdzīvinātas citas senās muižas kompleksa vietas, piemēram, zirgu stallis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)