Banner 980x90

Kocēnu Sporta namā par 80 000 eiro mainīs grīdu

Ilustratīvs foto/ Foto: Valmiera24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Valmiera24.lv
Kocēnu Sporta namā par 80 000 eiro nomainīs grīdu, aģentūra LETA uzzināja Kocēnu novada pašvaldībā.

Šomēnes Kocēnu Sporta namā sākta sporta zāles grīdas seguma nomaiņa, jo līdzšinējais, pirms 10 gadiem ieklātais segums bija fiziski nolietojies, grīda bija ļoti cieta un radīja traumatisma draudus, īpaši trenējoties ilgstošā periodā, skaidroja pašvaldībā.

Nomainot veco grīdas segumu ar jauno sporta linoleju, tiks papildus ieklāts 15 milimetrus biezs saplāksnis un piecus milimetrus biezs amortizējošs gumijas paklājs. Šie slāņi nodrošinās triecienu mazināšanu, bumbas atlēcienus, nepieciešamo slīdamību, nodiluma izturību u.c. apstākļus kvalitatīvām un drošākām nodarbībām.

Grīdas segumu mainīs SIA "Pro Laurus", kas to apņēmusies paveikt vēl šajā gadā. Projekta kopējā summa, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, ir 80 585 eiro. Grīdas seguma maiņa tiek finansēta Lauku atbalsta dienesta atbalstītā projektā "Daudzfunkcionālu sporta pakalpojumu nodrošināšana jaunizveidotajā Kocēnu sporta skolā". 45 000 eiro ir Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai paredzētie līdzekļi, bet 35 585 eiro - Kocēnu novada domes līdzfinansējums.

Kocēnu Sporta nams ir galvenā sporta bāze Kocēnu novadā. Tas uzcelts un sācis darbību 2005.gadā. Zāle ir pilnībā noslogota. Darbdienās tur notiek sporta nodarbības Kocēnu pamatskolas skolēniem, bet pēcpusdienās un vakaros - florbola treniņi bērnu, jauniešu un pieaugušo komandām. Kocēnu Sporta nams ir arī Latvijas florbola izlašu bāzes vieta.

Kocēnu sporta nams ir bāzes vieta biedrības "Kocēnu sporta klubs" dibinātajai profesionālās ievirzes izglītības iestādei "Kocēnu sporta skola", kas no 2017.gada 1.janvāra būs Kocēnu novada domes struktūrvienība.

Atsevišķi treniņu laiki Kocēnu Sporta namā atvēlēti arī vietējiem basketbolistiem. Nepieciešamības gadījumā zāli mēģinājumiem izmanto arī deju kolektīvi un Kocēnu pirmsskolas izglītības iestādes "Auseklītis" bērni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)