Banner 980x90

Kocēnu sporta namā ieklāts jauns grīdas segums

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Kocēnu sporta nama sporta zāle ieguvusi jaunu grīdas segumu. Jau aizvadītas pirmās sacensības, un sportisti un viņu treneri atzinuši to par ļoti kvalitatīvu un atbilstošu kvalitatīvākām un drošākām nodarbībām un spēlēm, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Kocēnu novada domes attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Krista Gromova.

Līdzšinējais, pirms 10 gadiem ieklātais segums, bija fiziski nolietojies, grīda bija ļoti cieta un radīja traumatisma draudus, īpaši trenējoties ilgstošā periodā. Nomainot grīdas segumu uz jauno sporta linoleju, nodrošināta trieciena mazināšana, bumbas atlēciens, nepieciešamā slīdamība, nodiluma izturība u.c. apstākļi.

Kocēnu sporta nams ir galvenā sporta bāze Kocēnu novadā. Tas uzcelts un sācis darbību 2005. gadā. Zāle ir pilnībā noslogota. Darbdienās tur notiek sporta nodarbības Kocēnu pamatskolas skolēniem, pēcpusdienās un vakaros - florbola treniņi bērnu, jauniešu un pieaugušo komandām. Atsevišķi treniņu laiki atvēlēti arī vietējiem basketbolistiem. Nepieciešamības gadījumā zāle kļūst arī par mēģinājumu vietu deju kolektīviem. Telpas izmanto arī Kocēnu pirmsskolas izglītības iestādes "Auseklītis" bērni. Kocēnu sporta namā tiek organizētas arī jauniešu florbola nometnes, gada laikā apmēram 300 jaunieši nometņu laikā trenējas zālē. Uz nometnēm ierodas arī jaunieši no ārzemēm- Somijas, Norvēģijas, Krievijas. Visa gada garumā zāle tiek izmantota dažādiem pasākumiem. Galvenais no tiem ir Latvijas čempionāts florbolā jauniešiem, pieaugušajiem, veterāniem. Ik gadu notiek arī florbola sacensības starp vispārizglītojošām skolām. Kocēnu sporta nams ir arī Latvijas florbola izlašu bāzes vieta. Kocēnu sporta nams ir bāzes vieta Kocēnu sporta skolai.

Grīdas seguma maiņa finansēta Lauku atbalsta dienesta atbalstītā projekta "Daudzfunkcionālu sporta pakalpojumu nodrošināšana jaunizveidotajā Kocēnu sporta skolā" ietvaros. Projekta kopējā summa ir 71 232,99 eiro, tajā skaitā 45 000 eiro ELFLA finansējums un 26 232,99 eiro Kocēnu novada domes līdzfinansējums. Darbus saskaņā ar iepirkumu procedūru veica SIA "Pro Laurus".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)