Banner 980x90

Kocēnu pašvaldības atbalsts 6000 eiro apmērā ticis vīna darīšanai, mēbeļu ražošanai un mūsdienīgiem adījumiem

Rīga, 23.okt., LETA. Kocēnu novada pašvaldības izsludinātajā biznesa ideju līdzfinansēšanas konkursā "Attīsti uzņēmējdarbību Kocēnu novadā!" saņemti trīs jauno uzņēmēju pieteikumi, kuru finansēšanai tiks sadalīti 6000 eiro, aģentūru LETA informēja Kocēnu novada pārstāve Elīna Upīte.

Kocēnietis Uldis Eglītis, kurš ieguvis augstāko izglītību Dānijā un praktisko pieredzi arhitektūras un dizaina uzņēmumos Rīgā, ir atgriezies dzimtajā pusē un izveidojis uzņēmumu "Simple Concept", kas nodarbojas ar interjera arhitektūras un mēbeļu rasējumu izstrādi.

Eglītis plāno sākt ražošanu, izmantojot CNC frēzēšanas iekārtu, kas iegādāta ar finanšu institūcijas "Altum" atbalstu. Piesaistot Kocēnu novada domes līdzfinansējumu, uzņēmums iegādāsies galdniecības instrumentus - elektrisko biezumēveli un rokas ripzāģi, materiālus - mēbeļu finieri un mākslīgā akmens materiālu, kā arī īstenos apmācības darbiniekiem, lai iegūtu pamatzināšanas darbā ar CNC iekārtām un projektēšanas programmatūru. Ar iegādāto aprīkojumu un apmācot darbiniekus, uzņēmumam būs iespēja klientiem un sadarbības partneriem piedāvāt pilnu pakalpojumu ciklu, sākot no klienta idejas izstrādes līdz gatavam produktam, tā ražošanai un uzstādīšanai.

Savukārt vīndaris Rihards Bergs plāno Kocēnu novada Kocēnu pagastā izveidot vīna darītavu, kurā tiks ražots dzirkstošais vīns, kas ar savu īpašo nosaukumu nākotnē veicināšot Kocēnu novada atpazīstamību gan vietējā, gan starptautiskā mērogā.

Plānots, ka vīna ražošanā nepieciešamās izejvielas tiks audzētas vīna darītavas apkaimē, kā arī uzņēmums nodarbosies ar tūrisma pakalpojumu sniegšanu, iepazīstinot interesentus ar vīna darīšanas procesu. Piesaistot Kocēnu novada domes līdzfinansējumu, uzņēmums iegādāsies karbonizācijas iekārtu un spiediena reduktoru.

Savukārt Kocēnu novada iedzīvotāja Anna Urbāne projekta rezultātā Vaidavas pagastā izveidojusi jaunu uzņēmumu "Anna Urban", kas nodarbojas ar mūsdienīga dizaina adījumu izgatavošanu sievietēm un bērniem, izmantojot dabīgas izcelsmes augstvērtīgus materiālus.

Piesaistot Kocēnu novada domes līdzfinansējumu, tiks iegādāta ketelēšanas mašīna, elektriskās dzijas tītavas, 3.klases adāmmašīna un tvaika gludināšanas sistēma.

Upīte minēja, ka šogad Kocēnu novada domes budžetā paredzētais finansējums jauno uzņēmēju atbalstam ir izsmelts, taču interesenti aicināti sekot līdzi informācijai Kocēnu novada domes interneta mājaslapā un sociālajos tīklos, jo projektu konkursu plānots izsludināt arī nākošajā gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)