Banner 980x90

Kocēnu novads pievienojies Latvijas veselīgo pašvaldību tīklam

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Kocēnu novada pašvaldība kļuvusi par Nacionālā veselīgo pašvaldību tīklā dalībnieci. Piektdien, 9.decembrī norisinājās Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla seminārs, kurā Kocēnu novada pašvaldība saņēma oficiālu apliecinājumu par dalību Veselības ministrijas projektā, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv Kocēnu novada domes Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Krista Gromova. 

Balstoties uz Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla atbalstu, plānots, ka nākotnē tiks ieviestas dažādas aktivitātes veselības veicināšanai novadā, tādējādi radot iespējas novada iedzīvotājiem kļūt veselīgākiem un darbspējīgākiem, kā arī radot pievilcīgāku vidi, kurā dzīvot.

Kocēnu novada pašvaldība ir izstrādājusi projektu veselības veicināšanai novadā, kas paredz, ka nākotnē iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt veselīga dzīves veida skolu, kas nodrošinās fizioterapeita, ergoterapeita, uztura speciālista un citus veselības nozares speciālistu lekcijas, tāpat būs iespēja apmeklēt vingrošanas nodarbības gan bērniem, gan personām ar īpašajām vajadzībām. Plānots informēt sabiedrību par atkarību izraisošajām vielām un organizēt jauniešu veselības veicināšanas nodarbības "Papardes zieds", nodarbības topošajām māmiņām, kā arī citus veselībai svarīgus pasākumus. Veselības veicināšanas pasākumi paredzēti aptver katru novada pagastu, tādējādi nodrošinot vienlīdzīgas iespējas visiem novada iedzīvotājiem.

Veselības ministrija sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru, Latvijas Pašvaldību savienību, Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecību Latvijā un Rīgas Stradiņu universitātes Sabiedrības veselības fakultāti ir izveidojusi Nacionālā veselīgo pašvaldību tīklu, kuras mērķis ir  sekmēt labas prakses piemērus, ideju apmaiņu, metodoloģisko atbalstu pašvaldībām, lai paaugstināt pašvaldību darbinieku izglītotību par sabiedrības veselību un veselības veicināšanas aktivitātēm. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)