Banner 980x90

Kocēnu novadā noslēgusies piecu kapsētu digitalizācija

Valmiera, 24.jūl., LETA. Noslēgusies piecu Kocēnu novada administratīvajā teritorijā esošu kapsētu - Dikļu, Dauguļu, Sprēstiņu, Rubenes un Jaunburtnieku - digitalizācija, aģentūru LETA informēja Kocēnu novada pašvaldības pārstāve Inese Pabērza.

Kapsētu digitalizāciju par 15 199 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa veica SIA "Cemety".

Kocēnu novada domes uzdevumā šogad divu projektu laikā piecās novada teritorijā esošajās kapsētās tika veikti digitālie uzmērījumi, kapu kopu uzskaite, reģistrēšana un foto fiksācija, izveidota datu bāze. Projekta īstenošanas rezultātā iedzīvotājiem ir atvieglota informācijas ieguve par brīvajām apbedījuma vietām, kā arī tiek sniegta iespēja apzināt savu senču atdusas vietas. Kapsētu digitalizācija ir veids kā saglabāt nākamajām paaudzēm ne tikai informāciju par apbedījumiem, bet arī šīs ziņas kā unikālu vēsturisko mantojumu mūsdienīgā formātā.

Pie katras kapsētas tuvākajā laikā tiks uzstādīts stends ar kapu izvietojuma plānu. Taču informācija pieejama arī "www.cemety.lv", kā arī tuvākajā laikā būs pieejama Kocēnu novada ģeogrāfiskās informācijas sistēmā "http://gis.koceni.lv".

Sistēmas pilnveidošana un uzturēšana tiks turpināta, ir apmācīti attiecīgie Kocēnu novada domes darbinieki. Taču arī iedzīvotāji aicināti būs aktīvi un informēt par savu senču, piederīgo vai zināmu cilvēku atdusas vietām, par ko informācijas sistēmas pašreizējā versijā ziņas vēl nav iekļautas. Vienkāršotā veidā ziņot par papildinājumiem un labojumiem iespējams pašas sistēmas ietvaros elektroniskā veidā vai informēt Kocēnu novada pagastu pārvalžu vadītājus.

Kocēnu novada iniciatīva digitalizēt kapus atbalstīta Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.- 2020.gadam apakšpasākumā "Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju".

"Firmas.lv" vēsta, ka SIA "Cemety" pērn strādāja ar 947 eiro lieliem zaudējumiem un 88 825 eiro lielu apgrozījumu. Ropažu novadā reģistrētais uzņēmums pieder Mikam Blatem, Arvim Zeilem un SIA "Mak IT". Tam ir divi darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)