Banner 980x90

Kocēnu novada bērniem būs pieejamas bezmaksas vakcīnas pret ērču encefalītu

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv

Valsts apmaksāta vakcinācija pret ērču encefalītu šogad paredzēts nodrošināt bērniem, kuru deklarētā dzīvesvieta ir kādā no 30 Latvijas novadiem, kur reģistrēta visaugstākā saslimšana, tostarp arī Kocēnu novadā, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Kocēnu novada pašvaldībā. 

Tas nozīmē, ka visi bērni vecumā vecumā no viena līdz 18 gadiem, kuru deklarētā dzīves vieta ir Kocēnu novadā, ir tiesīgi saņemt valsts apmaksāto vakcināciju pret ērču encefalītu.

Lai noteiktu administratīvās teritorijas, kurās valsts šogad nodrošinās apmaksātu vakcināciju, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) apkopojis epidemioloģiskās uzraudzības datus par iedzīvotāju saslimstību ar ērču encefalītu pēdējo piecu gadu periodā. Minētajos 25 novados pēdējo piecu gadu laikā reģistrēti 498 saslimšanas gadījumi ar ērču encefalītu, kas ir gandrīz 30% no kopējā valstī reģistrēto gadījumu skaita.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes dati liecina, ka Kocēnu novadā ir deklarēti 1119 bērni un jaunieši līdz 18 gadu vecumam (iedzīvotāju reģistra statistika uz šī gada 1.janvāri).

Vakcināciju plāno un veic ģimenes ārsts, kura pamatprakse ir attiecīgajā teritorijā. Informācija par ģimenes ārstu pieņemšanas laikiem Kocēnu novadā un kontaktinformācija - šeit.

Lai saņemtu bezmaksas poti pret ērču encefalītu, bērnu vecākiem jāsazinās ar ģimenes ārstu un jāvienojas par izdevīgāko vakcinācijas veikšanas laiku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)