Banner 980x90

Ķirbju un burkānu kūka - brīnišķīgs dažādu garšas dimensiju piedzīvojums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Šī kūka ir pārsteidzoši garšīgs atklājums! Tā satur daudz ķirbja un burkānu, kas būs krietns iepriecinājums visiem tiem, kuri lauza galvas, par ogu un dārzeņu īpatsvara palielināšanu ēdienkartē. Tāpat, aizvietojot daļu miltu ar sēklām, riekstiem un žāvētiem augļiem iegūsi papildus negaidītas garšas un tekstūras dimensijas. 

150 g ķirbja (sarīvēts uz smalko skaidiņu rīves)
150 g burkānu (sarīvēti uz smalko skaidiņu rīves)
2 olas
100 ml augu eļļas (bez izteiktas garšas)
250 g kviešu miltu (daļu miltu var aizstāt ar piem.: 50 g pilngraudu kviešu miltu, 50 g sīki sablenderētu auzu pārslu/sēklu/riekstu/žāvētu augļu maisījuma)
150 g cukurs (vēlams brūnais cukurs)
1 tējkarote vaniļas cukurs
1 tējkarote cepamais pulveris bez kaudzes
Šķipsniņa sāls, kanēļa

Atsevišķā traukā sajauc visas sausās, beramās sastāvdaļas. Ķirbim (kādu no "cepamajām" šķirnēm) un burkāniem, kas sarīvēti uz smalko skaidiņu rīves (jo smalkāk, jo labāk), pievienu olu dzeltenumus, samaisa. Olas baltumu saputo stingrās putās. Sausajam maisījumam pievieno olu dzeltenuma, ķirbja un burkānu maisījumu. Visu samaisa, noslēgumā iecilā olas baltumu. Masu lej iepriekš sagatavotā, ar cepampapīru izklātā apaļā formā (23 cm diametrā), kura ieziesta ar augu eļļu. Pa virsu vari uzkaisīt sauju ķirbju sēklu vai sēklu maisījuma.

Kūku liek līdz 190 C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40 min. Pēc izņemšanas, kūkai ļauj atdzist. 

Raksts tapis sadarbībā ar 
Espati.lvEspati.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)