Banner 980x90

Kino "Gaisma" bez maksas rādīs filmu "Atverot acis"

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Novembrī Eiropas Parlamenta (EP) LUX Filmu dienās Latvijas iedzīvotāji varēs bez maksas noskatīties ievērojamas Eiropas filmas, kas pretendē uz Eiropas Parlamenta LUX Kino balvu.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē 3D "Cinema / Kino "Gaisma", pirmo reizi bezmaksas seanss notiks arī ārpus galvaspilsētas – Valmierā, piektdien, 25.novembrī plkst.19.00 3D "Cinema / Kino "Gaisma". Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ interesentiem obligāta iepriekšēja pieteikšanās, rakstot e-pastu: epriga@europarl.europa.eu un norādot filmu, ko vēlas apmeklēt, vai ierodoties uz vietas 3D "Cinema"/ Kino "Gaisma" kasē (Rīgas iela 19, Valmiera). 

Filma "Atverot acis" stāsta par notikumiem Tunisijā, 2010.gada vasarā, dažus mēnešus pirms revolūcijas. Astoņpadsmit gadu vecā Fara kārto eksāmenus, un viņas ģimene jau redz viņu kā ārsti, taču pati Fara visu iztēlojas citādi. Viņa dzied rokgrupā ar politisku ievirzi. Viņa izjūt prieka un satraukuma mirkļus un atklāj mīlestību un savu pilsētu naktī pretēji Hajetas, savas mātes, vēlmēm, kura pazīst Tunisiju un tās aizliegumus. Tomēr situācija kļūst sarežģītāka, kad jauniete ar savu grupu nolemj uzstāties galvaspilsētas kafejnīcās, atklāti ļaujoties brīvības un pilnvērtīgas dzīves alkām. Uzzinot par meitas brīvo dzīvi vīriešiem paredzētās vietās, Hajeta mēģina viņu vest pie prāta. Veltīgi. Daļēji dumpinieciski noskaņota, daļēji neinformēta par briesmām, kas viņai draud tālaika autoritārajā Tunisijā, Fara ir apņēmības pilna izplatīt sava drauga un grupas līdera Borhena protesta vēstījumu un tā paust visu jauniešu cerības.

LUX Kino balvu 2007. gadā iedibināja un ik gadu piešķir Eiropas Parlaments - šogad balvai aprit 10 gadu. Tai ir divi galvenie mērķi - vērst uzmanību uz Eiropas sabiedrībai aktuāliem jautājumiem un atbalstīt Eiropas valstu kopražojuma filmu izplatīšanu Eiropas Savienībā. Lielākā daļa filmu, kuru uzņemšanā piedalījušās Eiropas valstis, tiek rādītas tikai uzņemšanas valstī un reti izplatītas citur, pat ne citās Eiropas Savienības valstīs, bet LUX Kino balva sniedz trim Eiropas filmām unikālu iespēju nodrošināt titrus 24 ES oficiālajās valodās.

Filmas, kuras sacenšas par LUX Kino balvu, izvēlas kino nozares speciālistu komiteja. Laureāti balsojumā izraudzīsies Eiropas Parlamenta deputāti – to nosauks šī gada 23. novembrī, plenārsesijas laikā Strasbūrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)