Banner 980x90

Kalniņu ģimene no Ēveles kopā ar prezidentu iededz egli Rīgas pils laukumā

Foto: Toms Kalniņš, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja
Foto: Toms Kalniņš, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja
Trešdien, 7.decembrī,  lai iedegtu varenāko valsts egli Rīgas pils laukumā, pie Valsts prezidenta  Raimonda Vējoņa viesojās 20 kuplākās un sirsnīgākās ģimenes no visas Latvijas. Viņu vidū bija arī Kalniņu ģimene no Burtnieku novada Ēveles, kurā aug četras atvases, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Burtnieku novada pašvaldībā.

Rīgas pils Ziemassvētku egles iedegšanas pasākumā tradicionāli piedalās tās ģimenes, kurās aug trīs līdz deviņi bērni, arī aizbildnībā esoši bērniņi un audžubērni. Šīs ģimenes uz svinīgo egles iedegšanu ielūdz pats prezidents, jo tās ar savu ikdienas darbu un piemēru iedvesmo citus un dara stiprāku mūsu sabiedrību.

Kā sacīja prezidents, šīs kuplās ģimenes, neskatoties uz ikdienas rūpēm un pienākumiem, daudz dara apkārtējo cilvēku un novada labā. "Darbojoties dažādos kolektīvos, palīdzot saviem līdzcilvēkiem, jūs pierādāt, ka varam paveikt daudz. No jūsu piemēra var mācīties ikviens!" pasākumā uzsvēra Raimonds Vējonis.

Kā norāda Ēveles pagasta pārvaldniece Sarmīte Rodziņa, kas Kalniņu ģimeni pieteica šim pasākumam, ģimene Ēvelē ir jaunpienācēji. Ēveli par savu mājvietu viņi izraudzījās pirms diviem gadiem, un šo gadu laikā ģimene ir kļuvusi par īstiem Ēveles patriotiem.  Māmiņa Sanita ir aktīva pagasta sabiedriskajā dzīvē, dzied pagasta ansamblī. Bet ģimenes galva Māris vienmēr ir atsaucīgs tad, kad pagastā kas ir jāuzpoš vai jāsaved kārtībā. Tāpat Kalniņu saime vienmēr piedalās visos pagasta pasākumos un sportiskajās aktivitātēs. Ikdienas rūpes, darbi un bērni nav nedz aizbildinājums, nedz šķērslis, lai ko nepaveiktu Burtnieku novada un Ēveles pagasta labā.

"Visa Kalniņu ģimene ir tik tiešām ļoti gaiši cilvēki. Ģimene, kurā aug septiņpadsmit gadus vecā Marta, trīspadsmit gadus vecā Kate-Terēze, astoņus gadus vecais Klāvs-Jānis un mazā peciņa Darta-Marija, ir viena no kuplākajām Ēvelē. Kalniņi ar savu rosīgumu, dzīvesprieku iedvesmo mūs visus. Ar šo ģimeni lepojas visa Ēvele un viss Burtnieku novads," saka pagasta pārvaldniece.

Savukārt pati Sanita tiec, ka iedegt lielo svētku egli pie Rīgas pils kopā ar savējiem un valsts pirmo personu ir bijis liels gods. "Kad saņēmām ielūgumu no prezidenta, sākumā neticējām. Domājām, par kādiem nopelniem mēs tādu godu esam izpelnījušies? Prezidenta apciemošana nav tāds ikdienišķs notikums, un nācās ātri domāt ko puiši vilks, ko meitas vilks, lai piedalītos tik ļoti svinīgā pasākumā Rīgas pilī.  Pats pasākums bija ļoti sirsnīgs un mīļš. Tā laikā, raugoties uz citām dižģimenēm, kurās aug pat astoņi un deviņi bērni, sapratām, ka četri bērni ģimenē nav vēl nekas. Man ir liels prieks, ka Latvijā ir ģimenes, kuras ir tik kuplas!" saka Sanita.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)