Banner 980x90

Kādu matraci izvēlēties – viskoelastīgo vai lateksa matraci?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kvalitatīvs miegs, kas sniedz enerģiju turpmākajai dienai ir svarīgs ikvienam. Tieši tādēļ ir jāpievērš uzmanība ne tikai saviem paradumiem, kas varētu traucēt naktī aizmigt, bet arī videi, kurā to mēģinām darīt. Arī gultai un matracim ir ļoti liela nozīme, jo nepareizi izvēlēts matracis – pārāk ciets vai pārāk mīksts – var radīt, piemēram, muguras sāpes.

Šajā rakstā par to, kā un kādu matraci izvēlēties.

6 ieteikumi matrača izvēlei
Apkopo informāciju! Internetā varam atrast teju ik visu, tostarp noderīgu informāciju par matraču tipiem, tādēļ, pirms dodies uz veikalu iegādāties sev matraci, pārliecinies, ka zini, ko meklēt!
Izmēģini matraci! Lai vēlāk nenāktos atdot atpakaļ savu pirkumu, veikalā vismaz 10 minūtes paguli uz matrača. Tas ir diezgan liels pirkums, tādēļ tev jāsaprot, vai tas būs tev pietiekami ērts.
Neapstājies pie pirmā, ko ieraugi! Nevajag ticēt pirmajām sajūtām, jo dažreiz tās var būt maldīgas. Labāk apskati un apgulies uz vairākiem matračiem, un tikai pēc tam pieņem lēmumu par to, kuru iegādāties!
Ne vienmēr matracis no populāra zīmola ir labākais. Lai gan ar konkrētiem zīmoliem mums saistās pozitīvas asociācijas un šķiet, ka populāro zīmolu preces ir labākā kvalitātē, tas nenozīmē, ka visu pazīstamu zīmolu matrači ir piemēroti tieši tavai mugurai. Nebaidies pirkt matraci arī no iepriekš nedzirdēta ražotāja!
Pavaicā par garantiju! Labam matracim parasti būs arī kvalitātes garantija, kas noteikti ir pluss.
Pasargā savu pirkumu! Ja esi iegādājies jaunu matraci, padomā par to, vai tev nevajadzētu iegādāties arī matrača pārvalku, kas vēlāk atvieglos tīrīšanu.

Viskoelastīgais vai lateksta matracis – kurš labāks?
Matraču tipi ir dažādi, un tas, kāds tips piemērots konkrētajam cilvēkam, atkarīgs no viņa paša personīgajām vēlmēm. Apskatīsim divus populārākos matraču tipus, lai palīdzētu veikt pārdomātu izvēli.

Starp citu, gultas un restes, matrači, virsmatrači, piepūšamie matrači plašā klāstā un par izdevīgām cenām pieejami šeit: https://220.lv/lv/mbeles_un_interjers/gultas_un_matraci.

Viskoelastīgie matrači
Viskoelastīgie matrači gatavoti no poliuretāna. Tie mazina spiedienu un sniedz komfortu. Ja tev parasti traucē, ka otrs cilvēks blakus pa nakti grozās, tad šis matracis būs īstā izvēle, jo viskoelastīgais matracis neietekmē otru matrača pusi, kustības nevar just. Tiesa, šim matracim ir vairāki trūkumi. Pirmkārt, matracis nenodrošina labu gaisa cirkulāciju, kas nozīmē, ka miega laikā jutīsies sakarsis. Kā minēts, to radīšanai izmantotas arī ķimikālijas, kas var pat izraisīt acu niezēšanu, galvassāpes u.c. Matracim var būt nepatīkams aromāts. Tāpat pārvietošanās no viena sāna uz otru uz šī matrača var būt apgrūtināta, jo šis materiāls ir ar augstu viskozitāti. Tāpēc tie, kas daudz pārvietojas gultā, nakts laikā var biežāk pamosties. Turklāt šie matrači nav īpaši izturīgi un diezgan ātri zaudē savu formu – jo smagāks cilvēks, jo ātrāk šī forma tiks zaudēta.

Lateksa matrači
Lateksa matrači tiek izgatavoti no dabīgiem materiāliem, proti, uzputotas kaučuka koka sulas. Tie pazīstami kā ļoti komfortabli, izturīgi, elastīgi, dabīgi un veselīgi. Šie matrači lieliski piemēroti tiem, kuri vēlas, lai tiktu nodrošināta temperatūras regulēšanas un gaisa cirkulācijas funkcija, matracis izturētu lielu spiedienu, kā arī pēc ilgāka laika lietošanas saglabātu sākotnējo formu. Matracis lieliski pielāgojas cilvēka ķermenim, tājā pašā laikā nodrošinot to, ka gulēšanas laikā mugurkauls atrodas pareizā pozīcijā. 

Lateksa matracis var nokalpot pat vairāk nekā 15 gadus un ir īpaši piemērots cilvēkiem ar elpošanas ceļu saslimšanām, jo šis latekss ir hipoalerģisks materiāls. Bet jāņem vērā, ka, pateicoties visām labajām īpašībām, šie matrači ir arī diezgan dārgi, lai gan tādi ir arī viskoelastīgie matrači.

Dabīgie lateksa matrači un viskoelastīgie matrači sniedz komfortu. Taču, pateicoties visām labajām īpašībām, lateksa matrači ir labākā izvēle. 

Neatkarīgi no tā, kurš matracis tev šķiet labāks, iegādāties internetā ir izdevīgāk. Ienāc interneta veikalā 220.lv un izvēlies!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)