Banner 980x90

Kādas ir galvenās bīdāmo vārtu priekšrocības

Meklējot piemērotākos teritorijas vārtus savam īpašumam, parasti izvēle ir starp veramajiem un bīdāmajiem vārtiem. Lai gan abus no vārtiem var iegādāties patiešām kvalitatīvus un īpašuma arhitektūrai pieskaņotus, tomēr šo vārtu funkcionalitātē ir zināmas atšķirības. Bīdāmie vārti izceļas ar vairākām būtiskām priekšrocībām, kas mudina arvien biežāk izvēlēties tieši šo vārtu veidu. Bīdāmie vārti vairumā gadījumu tiek aprīkoti ar vārtu automātiku, kas padara to funkcionalitāti un ērtības vēl ievērojamākas.

Bīdāmie vārti, pateicoties savai konstrukcijai un darbības zonai paralēli žogam, spēj nodrošināt vairākas priekšrocības, kas tiks novērtētas ne tikai privātmājā, bet arī industriālos un saimnieciskos objektos.

Vairāk vietas automašīnai uz iebraucamā ceļa
Ja mājā ir vairākas automašīnas, tad aktuāls var būt jautājums, kā tās visas novietot uz iebraucamā ceļa. Bīdāmie vārti šajā situācija sniedz lielu priekšrocību, jo automašīnu var novietot pat 20 cm attālumā no vārtiem. Tas netraucēs operatīvai un drošai bīdāmo vārtu darbībai. 

Ja teritorijā notiek aktīvāka transporta plūsma, tad bīdāmie vārti būs pavisam praktiska izvēle, kas ļaus gan optimālāk izmantot teritoriju, gan padarīt transportlīdzekļu kustību kontrolētāku un drošāku, jo vārtu automātika kontrolējama tikai piederošām personām, kā arī auto vadītājam nav nepieciešams izkāpt, lai manuāli vērtu vārtus ciet un vaļā.

Nav nepieciešams ziemā tīrīt vārtu vēršanās zonu
Ziema ir gadalaiks, ar kuru jārēķinās vienmēr. Sniega sega var būt būtisks traucēklis, lai no rīta ātri atvērtu vārtus un ar auto dotos savās dienas gaitās. Ja ir veramie vārti, tad jāieplāno laiks sniega kārtas notīrīšanai vismaz no vārtu vēršanās zonas, citādi, ja sniega sega ir biezāka, vārtus nemaz nebūs iespējams atvērt. Bīdāmo vārtu gadījumā tā vairs nav problēma, jo vārtiem sniegs netraucē darboties ātri un precīzi. Bīdāmie vārti ir augstāki, tāpēc sniegs tiem netraucē. Kā arī tiem nav nepieciešama vēršanās zona. 

Zemāks traumatisma risks
Piekritīsiet, ka ar veramajiem vārties satraumēt sevi, kādu citu vai arī automašīnu ir daudz vieglāk nekā ar bīdāmajiem vārtiem. Ja nejauši vārtu vēršanās zonā kaut kas ir atstāts, ja tur stāv bērns vai auto novietots pārāk tuvu, tad var būt nepatīkamas situācijas, kas beidzas ar traumām cilvēkiem un bojājumiem savam īpašumam. Bīdāmajiem vārtiem šāda iespēja ir krietni zemāka. It īpaši, ja vārti aprīkoti ar automātiku, jo tad šķēršļa gadījumā vārti paši apstāsies.

Ērts risinājums nelielam pagalmam
Vispār īpašumam, kam ir neliela piegulošā teritorija, kurā jāieplāno, kā optimāli izmantot katru kvadrātmetru, bīdāmie vārti ir visloģiskākā izvēle, kas ļaus taupīt vietu gan pagalma iekšpusē, gan ielas pusē. Veramie vārti, lai arī cik tie izskatītos grezni un eleganti, vienmēr aizņems daudz vairāk vietas. Arī bīdāmo vārtu apdarē iespējami dažādi risinājumi, ko īpašnieks var saskaņot ar savām vēlmēm un ēkas kopējo arhitektūru.

Vairāk par bīdāmajiem vārtiem, to automātikas un dizaina iespējām varat uzzināt vietējā ražotāja "Ripo-Baltic" mājaslapā: https://ripo-baltic.com/varti/teritoriju-varti/bidamie-varti

Uzņēmums ir ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi nozarē izmanto tikai augstākās kvalitātes izejmateriālus un nodrošina katram klientam individuālu pieeju, īstenojot viņa vajadzības un izgatavojot tieši tādu vārtus, kādi nepieciešami.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)