Banner 980x90

Kā ietaupīt naudu, iepērkoties internetā?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Mūsdienās lielākā daļa preču un pakalpojumu ir nopērkami internetā. Interneta tiešsaistē mēs varam iegādāties teju visu, sākot ar pārtiku un drēbēm, un beidzot ar automašīnām un apdrošināšanas polisēm, vienkārši ielogojoties to kompāniju mājaslapās, kas piedāvā šo iespēju. Pēdējo gadu laikā, tieši pateicoties vienkāršībai un ērtībai, elektroniskās komercijas pasaule ir ieguvusi ārkārtīgu popularitāti. Tās dienas, kad cilvēkiem bija jādodas uz veikalu, lai paskatītos, kādas preces un pakalpojumi tiek piedāvāti, ir pagājušas, jo tas viss ir izdarāms interneta tiešsaistē. Šodien tiek piedāvāta ne vien sistēma, kā aplūkot sev interesējošo produkciju, neizejot no mājām, bet arī sistēma, kā ātri, ērti un droši norēķināties par noskatītajiem produktiem.

Gudra iepirkšanās internetā ir kļuvusi teju par sociālo normu, kas būtu jāpieprot ikvienam mūsdienu sabiedrības loceklim. Lai vai kā, par spīti priekšrocībām, kas saistītas ar ērto un drošo iepirkšanos internetā, visiem, kas iepērkas interneta tiešsaistē, vajadzētu būt uzmanīgiem. Ir ļoti svarīgi pārliecināties, ka Jūs neizšķiežat savu naudu kādu krāpnieku mājaslapā, kuriem neinteresē nekas cits kā Jūsu nauda. Mūsdienās ikvienam vajadzētu iepirkties piesardzīgi un gudri, pielietojot padomus, kas izklāstīti turpinājumā.

Esiet pacietīgi
Arvien pieaugot interneta pakalpojumu pieprasījumam un popularitātei, liela daļa uzņēmumu ir atvēruši interneta veikalus, lai kotētos mūsdienu strauji augošajā tirgū. Tas, protams, ir palielinājis uzņēmumu konkurenci, kas, savukārt, ir palielinājusi dažādu atlaižu, akciju, kuponu, kā arī citu izdevīgu piedāvājumu skaitu. Pircējiem šajā situācijā ir ieteicams būt pacietīgiem un gaidīt atlaides un citus izdevīgus piedāvājumus, it īpaši, ja ir plānots kāds dārgāks pirkums. Šādās situācijās, cilvēkiem zaudējot pacietību, bieži vien tiek ņemti ātrie kredīti, lai vēlamo iegādātos nekavējoties. Ja esat palaiduši garām šo iespēju, nesteidzieties, bet esiet pacietīgi un gaidiet nākamo izdevīgo piedāvājumu.

Piesakieties jaunumiem e-pastā
Viens no ērtākajiem un efektīvākajiem veidiem, kā nepalaist garām Jums interesējošo uzņēmumu īpašos piedāvājumus, ir pieteikties to jaunumu saņemšanai savā e-pastā. Mūsdienās viss plūst un mainās, tādēļ mainās arī klientu apziņošanas veidi. Šodien liela daļa uzņēmumu informē savus klientus, izmantojot nevis e-pasta ziņojumus, bet īsziņas, kas parasti tiek izlasītas ātrāk nekā e-pasta ziņojumi.

Salīdziniet cenas
Ja vien vēlaties ietaupīt naudu, ko Jūs, visticamāk, arī vēlaties, ir ieteicams salīdzināt interneta veikalos pieejamo produktu cenas, salīdzinot tās manuāli vai izmantojot kādu speciālu interneta portālu palīdzību. Tādā veidā Jūs būsit droši, ka esat izvēlējušies izdevīgāko piedāvājumu. Mūsdienu konkurences apstākļos ikvienam vajadzētu atvēlēt kaut nedaudz laika tam, lai salīdzinātu, par kādām cenām Jūsu izvēlētais produkts tiek piedāvāts dažādos interneta portālos, jo tikai tā ir iespējams izvēlēties ja ne lētāko, tad izdevīgāko piedāvājumu.

Izmantojiet kuponus
Daudzi uzņēmumi piedāvā atlaižu kuponus, kurus iespējams izmantot interneta tiešsaistē, lai iegādātos produktus par zemāku cenu nekā parasti. Iegūstot un izmantojot atlaižu kuponus, pircēji var ietaupīt kaudzi naudas, tādēļ, kad vien iespējams, izmantojiet atlaižu kuponus vai kodus, kurus laiku pa laikam ir iespējams saņemt e-pastā vai īsziņās, vai kādā citā veidā. Jāsaka, ka teju visi interneta veikali un uzņēmumi, kas nodarbojas ar e-komerciju, piedāvā dažādus atlaižu kuponus, lai veicinātu savas produkcijas noietu.

Izvairieties no impulsīviem pirkumiem
Viens no lielākajiem izaicinājumiem, kas jāpārvar gandrīz ikvienam pircējam, kas iepērkas interneta tiešsaistē, ir impulsīvi pirkumi. Tas ir daudz grūtāk nekā fiziskā veikalā, jo, izmantojot datoru un internetu, pircējiem tiek piedāvāti vairāki tūkstoši produktu, kas nereti, sēžot ērtā dīvānā, beidzas ar produktu nopirkšanu, kas tiem patiesībā nemaz nav vajadzīgi. Lieki piebilst, ka tas rada nevajadzīgus izdevumus, kā arī šādu vājību dēļ nereti tiek ņemti kredīti ar sliktu vēsturi.

Ņemiet vērā piegādes izmaksas
Internetā ir iespējams atrast produktus par smieklīgi zemām cenām, tomēr, kad cenā tiek ierēķinātas arī piegādes izmaksas, tā nebūt vairs nav zema. Šī iemesla dēļ ir svarīgi rēķināties ne vien ar paša produkta cenu, bet arī ar piegādes cenu, kā arī citām izmaksām, kas varētu būt saistītas ar izvēlētā produkta iegādi, kas izdevīgu pirkumu var pārvērst par bezgala neizdevīgu pirkumu.

Piekopjot gudrus interneta iepirkšanās paradumus, nereti ir iespējams iegādāties augstas kvalitātes produktus par lieliskām cenām. Iesācējiem, kuri uz šādu iepirkšanos skatās skeptiski vai kuriem tas nepadodas, ir ieteicams pakonsultēties ar tuviniekiem vai draugiem, kuriem iepirkšanās internetā ir ikdienišķa nodarbe, un, ticiet mums, tādu cilvēku šodien nav mazums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)