Banner 980x90

Jauniešu forums "Domā skaļi" – jauna aplikācija Valmieras iedzīvotājiem

Foto: Reičela Baltiņa/ Valmiera24.lv praktikante
Foto: Reičela Baltiņa/ Valmiera24.lv praktikante
Vidzemes augstskolā trešdien, 22. februārī norisinājās jauniešu forums "Domā skaļi", kurā diskutēts par jauniešu brīvā laika iespējām Valmierā un ģenerētas dažādas idejas.

Forumā piedalījās jaunieši no Valmieras skolām un pārstāvji no domes, jauniešu centra "Vinda" un Vidzemes augstskolas studenti. Forumā notika aktīva ideju radīšana un diskusijas par dažādām situācijām un problēmām par jauniešu brīvā laika aktivitātēm Valmierā. Foruma norise organizēta četrās grupās, viena no tām "Jauniešiem draudzīga vieta," kurā apsprieda vietas Valmierā, kuras ir vispiemērotākās jauniešiem domātu pasākumu rīkošanai, piemēram, "Tautas harmonijas centrs", "Kultūras centrs", "Vidzemes augstskola", "SCO" centrs un citas vietas, kurās bieži rīkoti dažādi kultūras pasākumi. Aktualizējās problēma, ka daudzi skolēni apmeklē studentu balles SCO centrā, kaut arī likums aizliedz nepilngadīgajiem atrasties ārpus mājām bez pieauguša cilvēka pavadības pēc plkst.22.00, kas vedināja jauniešus domāt par alternatīvām.

Savukārt "Informācijas aprites uzlabošanas" grupā parādījās Valmieras pilsētas pašvaldības iniciatīva  – jaunas mobīlās aplikācijas ieviešana. Kā stāsta Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Justīne Deičmane, šovasar dome plāno ieviest jaunu aplikāciju sadarbībā ar vietējiem uzņēmumiem, kuri dalītos ar izdevīgiem piedāvājumiem, kā arī aplikācija domāta cilvēku informēšanai par tuvākajiem pasākumiem un notikumiem. Līdz ar to, tā  būtu pieejama jauniešiem, lai ietaupītu laiku un popularizētu vietējos kultūras pasākumus. Pašreiz uzrunāti 60 uzņēmēji. Šis pakalpojums plānots divām kategorijām - Valmierā deklarētajiem, kā arī nedeklarētajiem iedzīvotājiem.

Forumā piedalījās arī Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, kurš piebilda, ka jaunā aplikācija būs pieejama tikai tad, ja tai pieteiksies. Katrai organizācijai, kurai būs pieejama aplikācijā būs sadarbības līgums ar domi un katrs uzņēmums varēs ievietot informāciju pēc saviem ieskatiem, uzņemoties pilnu atbildību. Lietotāji varēs izvēlēties pēc sava interešu loka, cik daudz ziņu viņi vēlas saņemt.  Pašreiz jau uzrunāti 60 uzņēmumi, kuri varētu piedalīties plānotās aplikācijas satura veidošanā. Jaunā aplikācija atgādinātu Facebook lapu, kurā būtu pasākumu kalendārs un varētu atzīmēt pasākumu ar "iešu", "neiešu", vai "ieinteresēts", kurā šie uzņēmumi varētu dalīties ar jauniešu auditorijai interesantu informāciju.

Trešā grupa "Pasākumu dažādības vairošana" plānoja jaunus pasākumus jauniešiem un uzlaboja pašreiz pieejamo pasākumu klāstu. Viena no idejām bija veidot vairāk koncertu brīvā dabā, piemēram, Valmieras apkārtnes mežos.

Ceturtā grupa "Jauniešu interešu pārstāvniecība" sprieda par to kurš ir atbildīgs par jauniešu brīvā laika aktivitātēm un kādā veidā skolas līdzdarbojās šo pasākumu radīšanā. Jauniešu centra "Vinda" direktore Sanita Loze diskusijā uzsver, ka jauniešiem pašiem jāizdomā brīvā laika pavadīšanas iniciatīvas un jābūt pietiekoši uzņēmīgiem un aktīviem, jo iepriekšējos gados notikušajos forumos ir radītas daudzas vērtīgas un iedvesmojošas idejas, kuras neviens nav uzņēmies īstenot. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)