Banner 980x90

Jaunajā sezonā Valmieras teātrī pirmizrādi piedzīvos deviņi jauniestudējumi

Rīga, 25.sept., LETA. Valmieras teātris savā 96.sezonā piedāvās deviņu jauniestudējumu pirmizrādes, kuras veidos gan pašmāju, gan ārvalstu režisori, aģentūru LETA informēja teātra sabiedrisko attiecību un reklāmas speciāliste Marta Cekule.

Teātra jauno sezonu atklās ciemiņi no Maskavas - Sergeja Ženovača skolas pārstāvji - režisori un pedagogi Jekaterina Polovceva un Jegors Peregudovs. Pirmo reizi Valmieras teātrī izrādes iestudēs arī režisors Rolands Atkočūns no Lietuvas un jaunais, daudzsološais režisors Klāvs Mellis. Teātris turpinās sadarbību arī ilggadējiem teātra domubiedriem, režisoriem - Inesi Mičuli, Jāni Znotiņu, Vari Braslu un Pēteri Krilovu.

Novembrī Valmieras teātrī nedēļu būs skatāmi vairāku sezonu garumā tapušie latviešu autoru darbu uzvedumi, bet sezonas noslēgumā tiks piedāvāts jaunās latviešu autores Annas Zvaigznes darba jauniestudējums.

Jau šonedēļ pirmizrādi teātrī piedzīvos izrāde "Fantočini noslēpums", ko iestudē Polovceva no Maskavas. Sezonas pirmais jauniestudējums balstīts uz Reja Bredberija zinātniskās fantastikas īsprozas stāstu "Elektriskā ķermeņa dziesma".

Oktobrī pirmizrādi piedzīvos amerikāņu dramaturga Deivida Aivsa komēdija "Venēra kažokādā" režisores Mičules iestudējumā. Ar mistiski vilinošās Vandas lomu Valmieras teātrī atgriezīsies aktrise Inga Alsiņa-Lasmane.

Savukārt novembrī Maskavas viesrežisora Peregudova iestudējumā pirmizrādi piedzīvos izrāde "Apmaiņa" un režisors Znotiņš piedāvās noskatīties savu jauno iestudējumu "Nekas".

Režisors Brasla neilgi pirms Ziemassvētkiem skatītājiem vērtēšanai nodos iestudējumu "Pigmalions". Iestudējums veidots pēc lugas, kas īru rakstniekam, dramaturgam, kritiķim un politiķim Džordžam Bernardam Šovam atnesa pasaules slavu. Savukārt janvārī pirmizrādi piedzīvos lietuviešu režisora Atkočūna iestudētā luga "Donžuāna pēdējā mīlestība".

Pavasarī pie skatītājiem nonāks trīs jauniestudējumi - aprīlī režisores un Valmieras teātra mākslinieciskās vadītājas Indras Rogas veidotā izrāde "Hamlets", maijā - režisora Krilova izrāde "Veltas Kalniņas istabā" un Meļļa debija Valmieras teātrī "Mārtins Īdens".

Teātra mākslinieciskā vadītāja pauda, ka Latvijas simtgades sezonā var atļauties izrādes ar mērogu, ko dāvināt publikai, aktieriem, profesionāli izaicinot sevi kā teātri. Tāpēc Valmieras teātris jaunajā sezonā runās par cilvēku, nemirstību un fantastiku. Ceļojot laikā un laikmetos, būs iespēja sastapt fantastus, izgudrotājus, filozofus, pievilcīgus pavedējus, karjeristus, pasaules pārveidotājus, nemiera garus, kas meklējuši un atraduši sevi, domājuši ar vērienu, būdami bērni, pusaudži, studenti, briedumā vai jau vecumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)