Banner 980x90

IZM: Valsts atbalsts EČ BMX riteņbraukšanā organizēšanai skatāms kontekstā ar 2019.gada valsts budžeta iespējām

Rīga, 15.aug., LETA. Valsts iespējamais atbalsts Eiropas čempionāta (EČ) BMX riteņbraukšanā organizēšanai Valmierā, Latvijā, skatāms kontekstā ar 2019.gada valsts budžeta iespējām, aģentūrai LETA skaidroja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

IZM Sporta departamenta direktors Edgars Severs sacīja, ka Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF) pagājušās nedēļas vidū iesniegusi vēstuli, lūdzot Latvijas Nacionālo sporta padomi (LNSP) sniegt atzinumu par 2019.gada EČ BMX rīkošanu Latvijā. Vēstulē federācija pievienojusi informāciju par čempionāta organizēšanas ietekmi uz valsts ekonomiku un lūdz sniegt valsts finansiālās garantijas čempionāta organizatorisko izdevumu segšanai 75 000 eiro apmērā.

IZM lūgusi LRF iesniegt papildu informāciju un dokumentus, tostarp atbilstoši LNSP apstiprinātajā kārtībā par starptautisku sporta pasākumu organizēšanas Latvijā saskaņošanu.

Jautājums par iespējamo valsts atbalstu čempionāta organizēšanai skatāms kontekstā ar 2019.gada valsts budžeta iespējām, skaidroja Severs, piebilstot, ka saskaņā ar federācijas vēstulē sniegto informāciju (Valmieras pilsētas domes lēmumu) pašvaldība plāno līdzfinansēt pasākumu 50 000 eiro apmērā ar nosacījumu, ja čempionāta organizēšanu atbalstīs arī LNSP. IZM lūdza federāciju iesniegt kopējo pasākuma tāmi.

Taču vienlaikus Severs uzsvēra, ka LRF, piesakoties EČ rīkošanai, nav ievērojusi LNSP noteikto kārtību par starptautisku sporta pasākumu organizēšanas Latvijā saskaņošanu, jo pieteikums starptautiskajā federācijā Eiropas čempionāta rīkošanai tika iesniegts un tiesības rīkot sacensības tika iegūtas pirms LNSP saskaņojuma saņemšanas.

Kā ziņots, Eiropas Riteņbraukšanas savienība (UEC) Valmierai piešķīrusi tiesības rīkot 2019.gada EČ BMX riteņbraukšanā. Uz 2019. gada EČ BMX riteņbraukšanā organizēšanu savu dalību bez Latvijas pieteica arī Beļģija un Nīderlande.

Pēc valstisko saskaņojumu saņemšanas LRF slēgs līgumu ar UEC par EČ organizēšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)