Banner 980x90

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis tiekas ar Valmieras izglītības iestāžu direktoriem un pilsētas vadību

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv

Piektdien, 12.februārī, savā pirmajā darba vizītē Valmieru apmeklēja jaunais Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. Vizītes laikā ministrs piedalījās svinīgās kapsulas iemūrēšanas ceremonijā jaunā Valmieras peldbaseina pamatos, savukārt pēcpusdienā Valmieras pilsētas pašvaldībā tikās ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Jāni Baiku, kā arī ar vispārējās izglītības iestāžu un profesionālās izglītības iestāžu vadītājiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Maira Andžejevska-Akande, tikšanās laikā ministrs Šadurskis tika iepazīstināts ar Valmieras izglītības piedāvājumu – sākot ar pirmsskolas izglītības iestādēm un beidzot ar Vidzemes Augstskolu un mūžizglītību, kā arī kopīgi tika pārrunāti galvenie problēmjautājumi izglītības jomā. "Savā pirmajā darba dienā kā izglītības un zinātnes ministrs, izvēlējos braukt Valmieru. Valmierā ir iegūstama ļoti kvalitatīva un daudzveidīga izglītība. Un, ņemot vērā, ka Valmierā ir ļoti attīstīta uzņēmējdarbība, šeit ir daudz augstākas prasības gan profesionālajai, gan vispārējai un augstākajai izglītībai."

Valmieras pilsētas vispārējo izglītības iestāžu vadītāji bija sagatavojuši dažādus jautājumus Šadurskim, tostarp par nepieciešamību sakārtot izglītības iestāžu tīklu valsts mērogā, par izglītības reformu īstenošanu, ievērojot pēctecību darbiem un stratēģijām.

Tāpat ļoti aktuāli bija jautājumi, kas skar savstarpējos norēķinus starp pašvaldībām interešu izglītības nodrošināšanai, budžeta vietām augstskolā, izglītības konkurētspēju, izglītības atbilstību darba tirgus pieprasījumam un nozīmi tautsaimniecības attīstībā. Ar Izglītības un zinātnes ministru Šadurski diskutēts arī par valsts ģimnāzijām, profesionālās un augstākās izglītības jautājumiem.

Noslēdzot vizīti Valmierā, Šadurskis apmeklēja Vidzemes Augstskolu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)