Banner 980x90

Intervija: Tetovēšanas aizkulises Valmierā

Publicitātes foto: Foto/Facebook.com/Ieva Fimbauere
Publicitātes foto: Foto/Facebook.com/Ieva Fimbauere

Ieva Fimbauere ir tetovēšanas salona "FimkaTattoo" īpašniece, kas nodarbojas, ne tikai ar tetovēšanu, bet karikatūru zīmēšanu, gleznošanu, aerogrāfiju, permanentā meikapa veidošanu un skropstu pielikšanu. Lai gūtu ieskatu mākslinieces darbā, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv aicināja Ievu uz interviju.  

Cik ilgi nodarbojies ar mākslu un tetovēšanu? 

Cik es sevi atceros. Pēc bērnu dārza gāju pie vecmammas, kur daudz zīmēju. Tālāk viss turpinājās skolā, kur daudzi bērni nesa savus vizuālās mākslas stundās sarūpētos darbus, un skolotājiem šķita, ka man zīmēšana sanāk vislabāk un ieteica pamēģināt roku mākslas vidusskolā.

Ar tetovēšanu nodarbojos trīs gadus. Sākumā ļoti minimāli pamēģināju pastrādāt pie kāda cita tetovētāja un tad atvēru šeit esošo salonu. Pirmais gads pagāja trenējot tehniku.

Cik ilgi darbojas salons?

Pašā sākumā to nemaz par salonu nevarēja nosaukt, bet nu jau iet trešais gads.

Iepriekš šeit bija izveidots mākslas salons, kurā pārdevu dažādas rotas lietas, ko veidojuši citi amatnieki. Tas īpaši cilvēkus nepavilka, un bija brīdis, kad paņēmu no tā visa pārtraukumu. Pēc tam atkal telpa atbrīvojās un domāju, ka kaut kas ir jādara, un tā tetovēšana atnāca pati no sevis.

Kurus no salona pakalpojumiem cilvēki izmanto visbiežāk?

Visvairāk nāk tetovēties. Karikatūras vairāk dažādos svētkos. Tās zīmēju arī ārpus salona telpām. Braucu uz dažādiem kooperatīvajiem vai privātajiem pasākumiem. Pasākumos, kur ir daudz cilvēku, varu uzzīmēt ātrās karikatūras, kas aizņem divas stundas. Man patīk strādāt kopā ar cilvēkiem. Dodu priekšroku mūsu kopējai idejai un iecerēm par tetovējumu.

Vai nav bijuši gadījumi, kad cilvēks atnākot, saprot - tetovēšana ir sāpīga un aiziet prom?

Klienti vienmēr kaut kā tās sāpes ir pārcietuši. Ir bijuši gadījumi, kad tetovējums ir jāpārtrauc sāpju dēļ un darbs jāturpina nākamajā reizē, bet tā, ka uzreiz aiziet prom, nav bijis.

Vai bieži sanāk taisīt tetovējumus pāriem?

Bieži nav, bet vispār cilvēki taisa pāru tetovējumus. Esmu arī pārtaisījusi tetovējumus, kurus es pati nebiju taisījusi. Pēc manām domām, ja pāris taisa kopīgu tetovējumu, tad tas viņiem daudz nozīmē, un tā ir daļa no viņu dzīves, ko varbūt pat ir vērts atcerēties. 

Kāda izmēra tetovējumus cilvēki vairāk izvēlas?

Cilvēki vairāk izvēlas vidēja izmēra tetovējumus.

Kāds ir lielākais tetovējums, ko esi veidojusi? 

Lielākais tetovējums bija jāveido sešas stundas. Tas tika zīmēts apkārt visai kājai.

Ko cilvēki biežāk izvēlas tetovēt?

Tagad modē ir latviešu simboli un tēli. Bija viens laiks, kad modē bija putniņi. Vēl cilvēki ir iecienījuši dažādus meža dzīvniekus – aļņus, briežus un pūces.

Uz kurām ķermeņa vietām cilvēki visbiežāk izvēlas veidot tetovējumu?

Visvairāk tetovē rokas.

Kur smelies iedvesmu mākslas darbu veidošanai?

Ar iedvesmu ir viltīgi. Jāskatās visādas bildes un mākslas darbi, no kuriem var iedvesmoties. Kad iedvesmas nav, cilvēks neko nevar izdarīt un jūtas kā "dārzenis". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)