Banner 980x90

Graudkopības kooperatīvs "Vaks" Beļavā atklāj jaunus graudu uzglabāšanas torņus un biroja ēku

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Vidzemes lielākais graudu kooperatīvs "Vaks" Gulbenes novada Beļavas pagastā atklājis jaunu ēku kompleksu un graudu torņus, projektā investējot vairāk nekā vienu miljonu eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Ēku komplekss ietver torņus graudu uzglabāšanai, kā arī noliktavu, laboratoriju un biroja ēku. Projekta kopējās būvniecības izmaksas ir 1 081 345 eiro, un tas tapis ar AS "Swedbank" finansējumu un Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu.

Kā ziņots, kooperatīvs jūlijā no "Swedbank" saņēmis papildu finansējumu apgrozāmajiem līdzekļiem 5,5 miljonu eiro apmērā.

Ņemot vērā labās ražas, finansējums tiek izmantots kooperatīva darbības nodrošināšanai, sniedzot pakalpojumus saviem biedriem - lauksaimniekiem graudu un rapša glabāšanā, realizācijā un apgādē ar lauksaimniecības produktu ražošanai nepieciešamajām izejvielām.

"Vaks" aktīvi darbojas kopš 1999.gada. Kooperatīvs ir Vidzemes un Latgales lauksaimnieku uzņēmums, kurš izveidojis sistēmu, kas nodrošina savu biedru izaudzētās produkcijas pirmapstrādi, uzglabāšanu, realizāciju un eksportu. Kooperatīvā pašlaik apvienojušās 435 saimniecības.

Kooperatīva valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons iepriekš aģentūrai LETA stāstīja, ka "Vaks" pagājušajā gadā strādāja ar 45,12 miljonu eiro apgrozījumu un 993 152 eiro peļņu. Gan peļņa, gan apgrozījums pērn bija lielāks nekā 2013.gadā, kad peļņa bija 673 585 eiro un apgrozījums - 39,69 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)