Banner 980x90

Godināti Valmieras sporta laureāti

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 9.decembrī Valmieras Kultūras centrā notika Valmieras sporta balle, kurā godināja sporta laureātus – sportistus, trenerus, sporta komandas un sporta klubus – par veiksmīgiem sasniegumiem un aktīvu darbību 2016.gadā, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Sporta laureātus sveica Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks: "Izaicinājums – tas ir vārds, kas raksturo šī gada sporta dzīvi Valmierā. Esam tos pieņēmuši un pierādījuši – mēs godam varam nest titulu "Valmiera – Latvijas sporta galvaspilsēta 2016"! Sacensības ir kulminācija, taču izaicinājumu sportists pieņem jau krietni pirms tām un turpina to darīt, jo tikai tā ir nospraužami un sasniedzami arvien jauni mērķi. Jūsu panākumi iedvesmo arī pašvaldību pieņemt arvien jaunus izaicinājumus, lai Valmiera būtu ne tikai sporta pilsēta, bet – sporta lielpilsēta. Pašlaik mūsu lielākie darbi ir Valmieras peldbaseina būvniecība, kas peldētājus gaidīs jau nākamgad. Tāpat esam soli tuvāk Jāņa Daliņa stadiona rekonstrukcijai un vieglatlētikas manēžas būvniecībai. Pateicamies Valmieras sporta laureātiem – jūs esat pieņēmuši izaicinājumus, sasnieguši mērķus un turpināt to darīt, tādējādi iedvesmojot izaicinājumus pieņemt un piepildīt arī mums, līdzjutējiem."

Apbalvojums "Par sasniegumiem sportā 2016" pasniegts vairākās kategorijās: veterānu sports, tautas sports, kā arī sasniegumu un augstu sasniegumu sports. Tradicionāli pasniedza balvas nominācijā "Mūža ieguldījums sportā", apsveikti laureāti nominācijās "Gada sportists", "Gada sportiste", "Gada treneris", kā arī paziņots "Gada sporta veids".

Par mūža ieguldījumu sportā godināti volejbolists un sporta aktīvists Uldis Toms un treneris, riteņbraukšanas entuziasts Jānis Siliņš.

Volejbolists Uldis Toms aktīvā sportista gaitas Valmierā uzsācis 1975.gadā. Pārstāvējis Valmieras izlases komandu, bijis tās kapteinis. Daudzus gadus piedalījies Latvijas sporta veterānu savienības sporta spēļu finālsacensībās. Ulda vadītā komanda veiksmīgi startējusi Valmieras atklātajā volejbola čempionātā. Valmieras pilsētas gods aizstāvēts, piedaloties starptautiskos volejbola veterānu, kā arī pašmāju turnīros. Volejbolisti Uldi ciena par viņa nopietno attieksmi pret izvēlēto sporta veidu un sirsnību pret līdzcilvēkiem. Uldis Toms mīlestību pret volejbolu nodevis dēlam – aktīvam volejbolistam Mārtiņam Tomam.

Riteņbraukšanas entuziasts Jānis Siliņš vairāk nekā 40 gadus veltījis trenera darbam un pedagoģijai Smiltenē un Valmierā. Viņš ir arī BMX riteņbraukšanas sporta aizsācējs Latvijā. Neatlaidīgās pūles, vēlme attīstīt un popularizēt BMX sporta veidu, entuziasms un ticība, ka viss izdosies, bija priekšnoteikums BMX attīstībai Latvijā un pasaules klases sportistu sagatavošanai, pamats tam, lai šodien visi Latvijā varam lepoties ar divām olimpiskajām zelta medaļām. Jānis Siliņš ar labiem panākumiem startējis riteņbraukšanā, bijis treneris arī riteņbraucējiem Arvim Pizikam un Aināram Ķiksim. Savukārt Jāņa Siliņa kā pedagoga devums ir Valmieras sākumskolas direktora amatā pavadītie gadi.

Apbalvojumu "Gada treneris" saņēma Roberts Štelmahers, pērnās sezonas "Valmiera/ORDO" vīriešu komandas galvenais treneris, palīdzot "pārrakstīt vēsturi" un pirmo reizi Valmieras komandai kļūt par Latvijas Basketbola līgas čempioniem.

Arī par gada sporta veidu 2016.gadā atzīts basketbols.

Balvu nominācijā "Valmieras gada sportiste 2016" ieguva Valmieras spēcīgākā BMX riteņbraucēja Sandra Aleksejeva. Lai arī dalība olimpiskajās spēlēs šogad palika nepiepildīts mērķis, 3.vieta Eiropas čempionātā bija sportistes šīs sezonas augstākais punkts. Panākumiem pievienota 2.vieta Latvijas IV olimpiādē.

Par "Valmieras gada sportistu 2016" jau trešo gadu pēc kārtas atzīts bobslejists Oskars Melbārdis. 2014.gada ziemas olimpisko spēļu Sočos sudraba medaļas ieguvējs un 2016.gada Pasaules čempionāta zelta medaļas ieguvējs četriniekā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu. O.Melbārdis ir pirmais bobsleja pilots neatkarīgās Latvijas vēsturē, kurš izcīnījis uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā bobslejā.

Kategorijā "Veterānu sports" sveica: Valmieras smagatlētus Aināru Pētersonu, Aigaru Āboliņu, Gunti Apsi, Andri Pružinski, Aivaru Vilberu, Juriju Arbuzovu; badmintonistus Ojāru Koziņecu, Anitu Švalbi, Aigaru Bedrīti, Uģi Melderi, Elmāru Pituru, Arti Kļaviņu, Uldi Ābeltiņu, Inesi Deksni, Martu Ādamsoni, Aretu Vītolu, Sandu Viskanti un Valmieras Badmintona kluba komandu; airētājus Antru Limbēnu-Strazdīti, Līgoni Bečeru; peldētājus Ilutu Teteri, Intu Andrejānovu, Mārci Celmiņu, Jāni Celmiņu, Lauru Siliņu, Aivu Miķelsoni, Vidvudu Maculēviču, Aigaru Bergu, Annu Mironovsku; vieglatlētus Elmāru Gulbi, Alekseju Koziņecu, Martu Ādamsoni, Guntu Šīranti, Dzintru Zinkovsku, Māri Bemeru, Valdi Blūmu, Sandru Sprici, Ilonu Apeli, Ivetu Putniņu, Ilgvaru Āboltiņu un Valmieras pilsētas dāmu volejbola komandu.

Apbalvojumu kategorijā "Tautas sports" saņēma: Valmieras amatieru futbola komanda SK "Spēks", vīriešu volejbola komanda "Valleta/SK Spēks", vīriešu basketbola komanda "MR Auto" un pludmales volejbola komanda "Gravel".

Par sasniegumiem un augstiem sasniegumiem sportā godināti: smagatlēti Jānis Anšmits, Elīna Brievika, Artūrs Karjavčenko, Ivars Mauriņš, Jānis Bergholds, Rets Biernis, Juta Gargurne, Deniss Koltaševs, Māris Juzups, Einārs Skangalis, Jānis Steļmahs, Normunds Kazuņins, Māris Lasmanis, Janeks Šelkovskis, Māris Jeručenoks, Edgars Jurkāns un Mārtiņš Krūze, smagatlētu treneri Andrejs Rožlapa un Artūrs Vazdiķis; airēšanas slalomisti Krišs Ozols, Ritvars Celmiņš, Toms Karlivāns, Emīls Putniņš, Evita Svickaite, Krišs Meļņikonis un Kaspars Pakers; peldētāji Sindija Siliņa, Vitauts Jānis Siliņš, Oskars Šarlans, Gustavs Vīksne, Niks Kozlovs, Uvis Kalniņš un treneri Juris Liepiņš, Inta Andrejānova, Vladimirs Širjājevs; vieglatlēti Artjoms Beršedovs, Armands Gūtmanis, Jānis Mucenieks, Jolanta Kaupe, Linda Ozola, Arnis Žviriņš, Sandis Sabājevs, Valērija Bogdanova un Dāvis Oliņš, kā arī treneri Pēteris Karlivāns, Sarmīte Ulanovska un Raitis Ravinskis; bobslejisti Oskars Ķibermanis un Oskars Melbārdis; riteņbraucēji Madara Fūrmane, Sandra Aleksejeva, Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Rihards Veide, kā arī treneri Olafs Lakučs un Ivo Lakučs; Valmieras Futbola klubs, sieviešu basketbola komanda "Valmiera/ORDO", BK "Valmiera Glass/VIA" un vīriešu basketbola komanda "Valmiera/ORDO".

Tāpat vakara gaitā tika sveikta Valmieras Bērnu sporta skola, kas šogad svin 55.jubileju. Ar enerģiju vairojošu dāvanu Valmieras pilsētas pašvaldība pateicās par daudzo Latvijas olimpiešu izaudzināšanu. Valmieras Bērnu sporta skola ir lielākā izglītības iestāde pilsētā – 1119 audzēkņu trenējas basketbolā, futbolā, hokejā, orientēšanās sportā, peldēšanā, vieglatlētikā, BMX riteņbraukšanā, florbolā, badmintonā, daiļslidošanā, airēšanas slalomā un volejbolā. Valmierieši lepojas ar skolas audzēkņiem – olimpiešiem: Uvi Kalniņu, Oskaru Melbārdi, Oskaru Ķibermani, Jāni Karlivānu, Māri Puteni, Jāni Skrastiņu, Jolantu Dukuri un citiem.

Visi laureāti saņēma arī Valmieras pilsētas pašvaldības šī gada decembrī izdoto grāmatu "Latvijas IV olimpiāde. Valmiera". Tajā sniegts ieskats Valmieras sporta vēsturē, par lielākajiem panākumiem mūsdienās, kā arī apkopoti Latvijas IV olimpiādes, kas no 1.līdz 3.jūlijam norisinājās Valmierā un sadarbības pašvaldībās, sacensību rezultāti un iespaidi. Grāmata tapusi sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju.

Pasākuma apmeklētājus ar priekšnesumiem iepriecināja grupas "Opus Pro" solists Alex un ģitārists Harijs Zariņš, sporta deju dejotāji Viola Abramova un Rihards Mailītis, Dana Jēkabsone un Marts Puniņš, kā arī iluzionists Valdemārs Veiss un citi mākslinieki. Pasākumu vadīja radio dīdžejs Jānis Romanovskis.

Valmieras pilsētas pašvaldība Valmieras sporta balli organizēja jau desmito gadu, lai suminātu sportistus, kuri Valmieras vārdu spodrinājuši gan Latvijas un Baltijas, gan Eiropas un pasaules mēroga sacensībās.

Valmieras pilsētas pašvaldība pateicas visiem pasākuma atbalstītājiem: Valmieras Drāmas teātrim, Valmieras Kultūras centram, kinoteātrim "Gaisma", "Aktīvā tūrisma centram EŽI", tūrisma preču veikalam "Gandrs", Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parkam, Vidzemes Olimpiskajam centram, "Valmiera/ORDO" un Valmieras Bērnu sporta skolai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)