Banner 980x90

Gaujā pie Valmieras sāk iet ledus; plūdu risks zems

Anita Stabiņa/ Valmiera24.lv
Anita Stabiņa/ Valmiera24.lv

Ceturtdien, 11.februārī, Gaujā pie Valmieras sākusies ledus iešana, novēroja pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv.

Kā skaidro Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa, saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra veiktajiem hidroloģiskajiem mērījumiem ūdens līmenis Gaujā Valmierā šobrīd ir paaugstinājies par 1, 2 m virs nulles atzīmes, un šobrīd tas ir sācis pakāpeniski kristies.

Šobrīd, ūdens līmenis Gaujā ir par 3,6 metriem zemāks nekā 2010.gadā fiksētais ūdens līmenis, kad tas izraisīja plašu teritorijas applūšanu. Šobrīd Gaujā plūdu riska draudi ir ļoti zemi. 

Bieziņa uzsver - Valmierā ir izstrādāts Civilās aizsardzības plāns, kā arī SIA "Valmieras Ūdens" ir sagatavots plāns, saskaņā ar kuriem notiktu rīcība plūdu apdraudējuma gadījumā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)