Banner 980x90

Fotostāsts: Tilts, kas tumsā atdzīvojas

Foto: Ilze Mote
Foto: Ilze Mote

Vidzemes Augstsolas studenti studiju kursā "Fotožurnālistika" radījuši vairākus vizuālos stāstus par sadzīvi, kā arī dzīvi pilsētā. Pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv piedāvā iespēju ieskatīties Vidzemes augstskolas studentu veidotajos fotostāstos. Piedāvājam aplūkot studentes Ilzes Motes veidoto fotostāstu "Tilts, kas tumsā atdzīvojas".

Tilts kalpo kā transportbūve, kas veidota pārejai pār upi, strautu, aizu, vai citu padziļinājumu zemes virsmā, kuru izmanto šķērsošanai ar kājām vai transportu.

Arī Valmieras pilsētā ir tilts. Tilts, kas jau vairāk kā gadsimtu savieno divas Valmieras puses, ko atdala strauji tekošā Gauja. Tautā iesaukts par "Ribu tiltu", tas savu krāšņuma efektu pastiprina brīdī, kad dienu nomaina vakars. Tas atdzīvojas, un papildus transportēšanas funkcijai tas iegūst gaismas vēstneša lomu. Rotāts ar vairākiem gaismas avotiem, tas sniedz gaismu katram, kas veic savu ceļojumu neatkarīgi vai tas ir dodoties mājup pēc nostrādātas darba dienas vai vienkārši veicot lēnu vakara pastaigu. Līdz pat pirmajai rīta gaismai, Valmieras tilts stāvēs stalti virs Gaujas un nesīs gaismu katram, kas to meklēs.

Tilts pār Gauju – jaunais Valmieras simbols, kas virza uz priekšu un apgaismo.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)