Banner 980x90

Fišers debitē ar double-double, "Valmiera/ORDO" pārspēj "Liepāja/Triobet"

Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Publicitātes foto/ Foto: Edgars Vaivads
Trešdien, 22.martā "Valmiera/ORDO" (18-9) "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas spēlē ar rezultātu 86:79 pārspēja turnīra tabulā sestajā vietā esošo "Liepāja/Triobet" (12-15), tādējādi aizvien vairāk nostiprinoties turnīra tabulas trešajā vietā. Uzvarētāju sastāvā lielisku spēli aizvadīja Damjērs Pits, kurš izcēlās ar 16 punktiem un 16 rezultatīvām piespēlēm (dalīts piektais-astotais labākais rādītājs LBL vēsturē, šīs sezonas LBL rekords).

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē "Basketbola kluba Valmiera" Sabiedrisko attiecību vadītāja Lelde Bukovska, Valmieriešu sastāvā šovakar debiju piedzīvoja amerikāņu centra spēlētājs Dors Fišers, kurš savā pirmajā spēlē arī izcēlās ar double-double rādītājiem, 22 aizvadītajās minūtēs gūstot 12 punktus, izcīnot 12 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējot divus pretinieku metienus.

Jau pašā spēles sākumā valmierieši pēc Pita precīzā pustālā metiena un komandas kapteiņa Bērziņa četriem pēc kārtas gūtajiem punktiem panāca sešu punktu pārsvaru, savukārt mājiniekiem pēc ilgākas klusuma pauzes rezultātu uz tablo izkustināja Ausēja tālmetiens (6:3). Turpmākajās minūtēs spēles gaita izlīdzinājās, bet ceturtdaļās vidū abu komandu sastāvos pirmo reizi šosezon laukumā devās komandu pēdējie papildinājumi - vieglais uzbrucējs Mareks Jurēvičus liepājniekiem, bet valmieriešiem - centra spēlētājs Dors Fišers. Abi šī vakara debitanti drīz pēc nākšanas laukumā arī izcēlās ar pozitīvām darbībām. Jurēvičus realizēja savu pirmo tālmetienu, bet Fišers īsā brīdī pamanījās izcīnīt trīs atlēkušās bumbas, turklāt pēc lieliskas pikenrola sadarbības ar Pitu tika pie soda metienu iespējām, kuras arī veiksmīgi pārvērta punktu guvumos. Kombinācija "Pits-Fišers" nostrādāja arī vienā no valmieriešu nākamajiem uzbrukumiem, kad pēc lieliskas Pita piespēles Fišers ar triecienu grozā no augšas noslēdza uzbrukumu un trīs minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām panāca +8 valmieriešiem (20:12). Liepājnieki gan pirmās ceturtdaļas noslēgumā veica izrāvienu 13:5, kurā īpaši uzteicama Butjankova produktivitāte, bet tai punktu ar precīzu metienu pēdējā sekundē pielika liepājnieku nesenais papildinājums - leģionārs Stīls (25:25).

Spēles otrā ceturtdaļa iesākās ar pieredzējušā valmieriešu saspēles vadītāja Gabrāna diviem gūtajiem punktiem, uz ko liepājnieki pēc brīža atbildēja ar Ausēja precīzajiem soda metieniem. Ceturtdaļas turpinājumā abas komandas vairāk kā divas minūtes nespēja gūt punktus, līdz valmieriešu šīs dienas debitants Fišers ar 2+1 gājienu atdzīvināja rezultātu uz tablo un atguva spēles vadību valmieriešiem (27:30).

Liepājnieku neveiksmes uzbrukumā turpinājās arī nākamajos gājienos un pēc Kārļa ātrajā uzbrukumā gūtajiem diviem punktiem liepājnieku galvenais treneris Agris Galvanovskis bija spiests pieprasīt minūtes pārtraukumu. Sākotnēji gan minūtes pārtraukums liepājniekus nedaudz sapurināja un Montgomerijs rezultāta starpību samazināja līdz trim punktiem (29:32), bet pēc Bērziņa un Kārļa precīzajiem soda metieniem valmierieši atjaunoja sešu punktu pārsvaru 29:35. Minūti pirms pirmā puslaika beigām otro reizi šovakar efektīgi bumbu grozā trieca Dors Fišers (pat neskatoties uz pretinieka pārkāpumu), bet kopumā daudz veiksmīgāks ceturtdaļas noslēgums padevās liepājniekiem un pēc spēles pirmās daļas +1 mājiniekiem (46:47). 

Spēles otrais puslaiks iesākās ar valmieriešu kapteiņa Artūra Bērziņa diviem gūtajiem punktiem no groza apakšas, bet jau trešo ceturtdaļu pēc kārtas liepājnieku rēķinu atklāja Ausējs (48:49). Trešās ceturtdaļas turpinājums aizritēja kā pa "amerikāņu kalniņiem". Uz katru valmieriešu rezultatīvo uzbrukumu liepājnieki atbildēja ar savu un tā tas turpinājās līdz pat spēles trešās ceturtdaļas astotajai minūtei, kad valmieriešiem pēc Pita precīzā tālmetiena pirmo reizi izdevās tikt tālāk par viena precīza metienu tiesu (62:58). Minūti pirms trešās ceturtdaļas beigām liepājnieku centra spēlētājs Montgomerijs neraksturīgi sev realizēja tālmetienu un izlīdzināja rezultātu (62:62), bet ceturtdaļas pēdējā minūte spilgta tomēr padevās valmieriešiem. Vispirms precīzs no tālās distances bija Jonāts, nākamajā uzbrukumā - Kārlis, bet punktu ceturtdaļai ar precīzu tālmetienu pielika Pits (71:62).

Spēles ceturtās ceturtdaļas ievadā abas komandas vairākkārt apmainījās ar neprecīziem metieniem, līdz tās rēķinu ar triecienu grozā no augšas atklāja mājinieku centra spēlētājs Garoza. Valmierieši pēc Pita precīzā metiena ātri atguva divus punktus, bet liepājnieki guva piecus bezatbildes punktus (vēlreiz Garoza un Jurēvičs), sešas minūtes līdz spēles beigām samazinot rezultāta starpību līdz -4 (69:73). Ceturtās ceturtdaļas vidū piekto piezīmi saņēma viens no liepājnieku līderiem Ausējs, bet nu jau savu izrāvienu (11:1) veica valmierieši, kurā ar astoņiem punktiem īpaši uzteicams Kaufmanis. Ceturtās ceturtdaļas noslēgumā mājinieki turpināja cīnīties, bet valmieriešu uzvara īsti apdraudēta vairs netika un bija skaidrs, ka no Liepājas šovakar tiks pārvesta uzvara (86:79).

"Valmiera/ORDO" – "Liepāja/Triobet" 86:79 (22:25, 22:21, 25:15, 15:17)

"Valmiera/ORDO": Pits 16 (16 rez.p), Bērziņs 16, Kaufmanis 15, Fišers 12 (12 atl.b), Laksa 10, Kārlis 7, Jonāts 5, Gabrāns 5, Mālmanis, Blaus, Mičels.

"Liepāja/Triobet": Ausējs 19, Stīls 13, Butjankovs 13, Jurēvičus 10, Garoza 10, Grifins 5,  Montgomerijs 5, Krastiņš 4, Lasmanis, Bērziņš, Pīternieks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)