Banner 980x90

Dziesma "Vokors īt" iekarojusi latviešu klausītāju sirdis visā pasaulē

Viena no mūzikas grupām, ko "Amigo Dzintara dziesmu" aptaujas balsotāji ierindojuši starp labākajām un kas pretendēs uz vietu finālā, ir "Laimas Muzykanti". Viņi nesen atgriezušies no Austrālijas, kur piedalījās Austrālijas latviešu 55. kultūras dienās.

"Laimas Muzykantu" izpildītā dziesma "Vokors īt" ir populārākā melodija "Amigo Dzintara dziesmu" aptaujā aizvadītajā decembrī – par to atdotas 2544 klausītāju balsis –, un tā piedalīsies balsojumā par iekļūšanu finālā. Grupas dibinātājs ArtūrsUškāns atzīst, ka tā ir lieliska dāvana grupas 20. dzimšanas dienā: "Esam pateicīgi katram, kas sadzirdējis, sajutis un nobalsojis."

Dziesmas panākumu atslēga – vienkāršība

Tautasdziesma "Vokors īt" tika iekļauta "Laimas Muzykantu" repertuārā pēc tam, kad tā Uškānu ģimenes izpildījumā izskanēja LNT sadziedāšanās šova "Dziedošās ģimenes" raidījumā. Jau drīz kļuvis skaidrs, ka dziesmai ir panākumi. Par to liecinājis arī tas, ka grupas draugi, satiekoties vai atvadoties, sākuši teikt nevis "labdien" vai "arlabvakaru", bet nodziedāt "es aizeju, tu nabādoi...". "Vēlāk dziesmu ierakstījām studijā, bet gada beigās tā jau kļuva par "Amigo Dzintara dziesmu" decembra aptaujas uzvarētāju un vienu no Latvijas Radio 2 atskaņotākajām dziesmām. Manuprāt, šis ir mūslaikiem raksturīgs, mūsdienīgi dabīgs tautasdziesmas ceļš pie klausītājiem," priecājas Artūrs, minot, ka dziesmas panākumu atslēga ir tieši tās vienkāršība, skumji optimistiskais noskaņojums, kāds var būt tikai tautasdziesmā, un viegli atkārtojams piedziedājums.  

Mājup no Austrālijas – ar jaunām idejām un iedvesmu

Sidnejā "Laimas Muzykanti" uzstājās ar koncertu Austrālijas latviešu 55. kultūras dienās, kas pulcēja latviešus no visas Austrālijas un citām zemēm, kā arī austrāliešu mūziķus un skatītājus. Dziesma "Vokors īt" saņēma lielu klausītāju atzinību. Šajā grandiozajā sarīkojumā grupa kāpa uz vienas skatuves ar Liepupes kori "Pernigele", Īrijas latviešu kori "eLVē", diriģentiem Intu Teterovski, Ivaru Cinkusu un citiem māksliniekiem. "Kultūras dienās bija tik daudz pasākumu! Koru un deju koncerti, teātris, izstādes, filmu festivāls. Nospēlējām arī danču vakaru un sagatavojām 20.–30. gadu programmu Jaungada ballei Sidnejas Olimpiskajā parkā, kur vokāla partijas bija diriģenta Inta Teterovska pārziņā. Šim džezīgajam projektam piebiedrojās arī austrāliešu saksofonists Benijs Goldsmits. Ar viņu ļoti sadraudzējāmies, un mums radās ideja par kopprojektu. Tiksimies atkal šā gada nogalē, un es ceru, ka iecere izdosies," iedvesmots jauniem muzikāliem darbiem, stāsta Artūrs Uškāns. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)