Banner 980x90

Cēsu klīnikas un Vidzemes slimnīcas modernizācijā ieguldīs vairākus miljonus eiro

Rīga, 16.janv., LETA. Modernizējot Cēsu klīniku un Vidzemes slimnīcu, tiks ieguldīti vairāki miljoni eiro, liecina Cēsu klīnikas sniegtā informācija.

Cēsu klīnika un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra parakstījusi līgumu par Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanu 1 394 049 eiro apmērā, taču, lai varētu realizēt visas projekta aktivitātes, papildus piešķirtajam finansējumam 1,7 miljonus eiro plānots nodrošināt no abu ārstniecības iestāžu līdzekļiem.

Projekts tiks realizēts kopā ar sadarbības partneri Vidzemes slimnīcu, un projekta realizācijas ilgums ir 34 mēneši.

Cēsu klīnikā paredzēts atjaunot Iekšķīgo slimību nodaļas infrastruktūru un nomainīt divus liftus. Papildus būvdarbiem plānots iegādāties mūsdienīgas medicīnas tehnoloģijas, jo tas būtu liels solis Cēsu klīnikā kvalitatīva, droša un profesionāla ārstniecības pakalpojuma nodrošināšanai. Daļa tehnoloģiju jau ir un tiek iegādātas - fibrokolonoskopiju un fibrogastroskopiju iekārtas, kas ļauj samazināt pacientu gaidīšanas laiku uz izmeklējumiem. Tāpat ir iegādāta trīsdimensiju laparoskopiskā video sistēma, digitālais ultrasonogrāfs un operāciju galds. Projekta noslēgumā, 2021.gadā, plānots nomainīt ambulatoro pakalpojumu nodrošināšanai esošo rentgena iekārtu pret jaunu digitālo rentgena iekārtu.

Savukārt Vidzemes slimnīca iegādāsies mūsdienīgas medicīnas tehnoloģijas - divus ultrasonogrāfus, videogastroskopu un videokolonoskopu, kā arī operāciju galdu.

Cēsu klīnikas valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa sacīja, ka šis ir viens no lielākajiem investīciju projektiem Cēsu klīnikā. Galvenais akcents ir likts uz ārstniecības vidi, kā rezultātā tiek pilnībā projektēta un izbūvēta Iekšķīgo slimību nodaļa, nomainīts pasažieru lifts un gultu (kravas) lifts. Projekta gaitā pilnībā tiks nomainīta apkures sistēma un no jauna izbūvēta vēdināšana, tai skaitā pārējās ēkas komunikācijas, kas nav mainītas kopš Cēsu klīnikas būvniecības 1975.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)