Banner 980x90

Burtnieku novadā par vienu miljonu eiro pārbūvēts Matīšu tautas nams

Rīga, 25.marts, LETA. Burtnieku novadā pēc rekonstrukcijas, kas izmaksājusi vairāk nekā vienu miljonu eiro, atklāts Matīšu tautas nams, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Stērste.

Nama pamatakmens ielikts 1924.gada 21.jūlijā, piedaloties toreizējam Latvijas Valsts prezidentam Jānim Čakstem un Zemkopības ministram Kārlim Ulmanim. Matīšu Tautas namā pēdējo reizi publiski pasākumi notikuši 20.gadsimta beigās, un pēc tam ēka nav bijusi apsaimniekota. Pēc Matīšu pagasta iedzīvotāju iniciatīvas 2014.gadā Burtnieku novada pašvaldību namu iegādājusies un sākusi rekonstrukcijas plānošanu. Būvniecības darbus SIA "SCO Centrs" sākusi 2017.gadā.

Atjaunotā Matīšu tauta nama fasādē izmantoti dekoratīvie stikla fasādes paneļi, veikta skatuves un skatītāju zāles pārbūve. Skatuve ir padziļināta, aprīkota ar paceļamām konstrukcijām un profesionālām skatuves gaismām. Tāpat ēkā pielāgotas telpas, kurās varēs norisināties mazākas formas koncerti, nodarbības, lekcijas, izrādes vai kino filmu demonstrēšanas seansi. Būve ir aprīkota ar ēkas vadības sistēmu, kas automātiski regulē un vada ventilācijas un apkures iekārtas.

"Šis ir ilgi gaidīts un nozīmīgs brīdis gan novada, gan Matīšu pagasta iedzīvotājiem. Atkal no jauna veram durvis uz kultūru un radošo dzīvi Matīšos, lai jaunā kvalitātē piedāvātu daudzveidīgu kultūras un mākslas saturu visām paaudzēm. Jau tagad pagastā darbojas deviņi pašdarbības kolektīvi, tāpēc varam būt pārliecināti, ka kultūras dzīve Matīšos nerims un jauniegūtās telpas tiks lietderīgi izmantotas," ēkas atklāšanas pasākumā paudis Burtnieku novada domes priekšsēdētājs Guntars Štrombergs ("Valmierai un Vidzemei").

Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija liecina, ka ar būvnieku "SCO Centrs" noslēgtais līgums par telpu grupu nojaukšanu, pārbūves būvprojektu izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību noslēgts par vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)