Banner 980x90

Burtnieku novadā paaugstināta sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Burtnieku novada pašvaldības administratīvajā teritorijā par nepilnu eiro par kubikmetru (m3) paaugstināta sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa, aģentūru LETA informēja Burtnieku novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Arita Rudzīte.

Burtnieku novada deputāti apstiprinājuši lēmumu, kas nosaka, ka 2017.gadā Burtnieku novada pašvaldības administratīvajā teritorijā maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu līdzšinējo 12,66 eiro/m3 vietā būs 13,51 eiro/m3, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa novadā pieaug sakarā ar aizvadītā gada nogalē Saeimā pieņemtajiem grozījumiem "Dabas resursu nodokļa likumā", kuru rezultātā būtiski pieauga dabas resursu nodokļa likme par sadzīves atkritumu apglabāšanu. No šā gada 1.janvāra nodokļu likme no līdzšinējiem 12 eiro par tonnu pieaugusi līdz 25 eiro par tonnu.

Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izmaksas Burtnieku novadā sadārdzinās proporcionāli dabas resursu nodokļa pieaugumam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)