Banner 980x90

Bruņoto spēku kamersansamblis koncertēs Mazsalacā un Rūjienā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Šajā klusajā laikā, kad ziema nesteidzīgi pārņem savas pozīcijas, Nacionālo bruņoto spēku orķestra domubiedru grupa vērsusi savu skatu uz vietām, kas nav bijušas orķestra koncertu lutinātas. Un tā, pasituši savus instrumentus azotē, mūziķi dodas dalīties savā spēlēt priekā ar Mazsalacas, Rūjienas un Daugavpils iedzīvotājiem, aicinot viņus uz koncertu "Ar prieku azotē".

Kā pilsētas informācijas portalu Valmiera24.lv informēja Organizatori, koncerti notiks 2.decembrī plkst.13.00 Mazsalacas kultūras namā, bet plkst.18.00 - Rūjienas kultūras namā. Savukārt 9.decembrī plkst.17.30 koncerts notiks Daugavpils Universitātes koncertzālē. Džeza trio "Kļavu sīrups" apvienojis talantīgus bruņoto spēku orķestra mūziķus - Austri Universu, Vilni Kundrātu un Jāni Vēberstu, kuri savu muzikālo prasmi apliecinājuši ievērojamās Latvijas muzikālajās apvienībās un projektos.

Kā stāsta paši ansambļa dalībnieki, arī trio nosaukums nav bijis nejaušs - tajā mūziķi vēlējās "iekodēt" savu repertuāra izvēli un muzicēšanas stilu: lai ir kas salds, patīkams un tajā pašā laikā viegls, ko gribas dzirdēt vēl un vēl. Tā arī šoreiz "Kļavu sīrupa" izpildījumā klausītāji varēs baudīt vispārzināmus džeza mūzikas standartus, būs neliela ekskursija pa dzīvespriecīgo mūziklu valstību un, protams, neiztiks arī bez improvizācijas mākslas.

Savukārt bruņoto spēku orķestra kamermūzikas kustības aizsācējs klarnešu kvartets "Quattro Differente" (Ričards Lapiņš, Ojārs Spila, Marina Vidmonte un Guntars Gedroics), kas kādreiz bijis biežs viesis Rūjienā notiekošajā konkursā "Jaunais klarnetists" un pazīstams ar savu pārsvarā akadēmisko muzicēšanas stilu, šoreiz nolēma "neraukt pieri grumbās" un arī sniegt klausītājiem vieglu un nepiespiestu programmu.

Koncertu vainagos skaņdarbi, kurus abi ansambļi izpildīs apvienotiem spēkiem. Koncertu ideju, šķiet, vistrāpīgāk raksturo nosaukums "Ar prieku azotē". Jā, tas ir tieši tas, ko mūziķi vēlas sniegt šajā baltajā pārdomu laikā, un cer, ka izvēlētais repertuārs būs vienlīdz "garšīgs" ikvienam un īpaši gaida ciemos pašus jaunākos klausītājus. Turpinot Latvijas armijas tradīcijas, ieeja koncertā būs bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)