Banner 980x90

Burtnieku ezerā sestdien notiks ziemas peldēšana

Daugavpils, 5.febr., LETRA. Lai apzinātu ziemas peldētājus Vidzemē, sestdien, 10. februārī, Burtniekos notiks Ziemas peldēšanas seminārs, aģentūru LETA informēja Burtnieku novada kultūras un sporta koordinator Elīna Krūkle.

Semināra ievadā plkst.11 Burtnieku novada multifunkcionālajā jauniešu iniciatīvu centrā paredzēta teorētiskā daļa. Tajā piedalīsies un savā pieredzē dalīsies arī pieredzējuši ziemas peldētāji no biedrības "Latvijas roņi". Savukārt stundu vēlāk Burtnieku ezerā pie kanāla - praktiskā daļa.

Uz semināru tiek aicināti gan pieredzējuši ziemas peldētāji, kuri varēs padalīties arī ar saviem stāstiem un ieteikumiem, gan interesenti, kuri par ziemas peldēšanu ir vairākkārt domājuši, bet nav saņēmušies to sākt.

Latvijā ir vairāki simti ziemas peldētāju, saukti par roņiem, kuri apvienojušies klubos un biedrībās, lai būtu ne tikai interesantāk veikt šo procesu, bet arī - drošāk. Kāpēc vispār to dara? Iemesli ir dažādi, bet viens no visbiežāk dzirdētajiem un pārbaudītajiem ir veselības uzlabošana un organisma tonizēšana, atzīmēja Krūkle.

Latvijā, visvairāk Kurzemē un Zemgalē, ir dibinātas vairākas biedrības, kurās apvienojušies domubiedri un ziemas peldēšanas cienītāji, tie organizē pasākumus, paši piedalās dažāda mēroga pasākumos, kā arī sacensībās un ar savu aktivitāti popularizē šo rūdīšanās nodarbi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)