Banner 980x90

Autovadītāju ērtībām Valmieras pašvaldība izveidojusi stāvlaukumu ar laika ierobežojumiem karti

Rīga, 22.okt., LETA. Autovadītāju ērtībām Valmieras pašvaldība izveidojusi stāvlaukumu ar laika ierobežojumiem Valmieras karti, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Karte "Stāvlaukumi ar laika ierobežojumiem Valmierā" ir izveidota par pilsētas centra daļā esošajām stāvvietām, taču pilsētas teritorijā šādu stāvvietu skaits ir lielāks.

Lai optimizētu esošās autotransporta stāvēšanas infrastruktūras izmantošanu, pašlaik publiskajai apspriešanai piedāvātais tematiskais plānojums "Valmieras pilsētas transporta infrastruktūras attīstības koncepcija" kā risinājumus piedāvā laika režīmu ieviešanu atsevišķās pilsētas centra stāvvietās. Lai samazinātu ilgstoši stāvošu automašīnu skaitu pieprasītākajās stāvvietās pilsētas centrā, tiek piedāvāts ierobežot stāvēšanas laiku.

Stāvvietas, kurās ir noteikts apstāšanās laika ierobežojums, ir efektīvs satiksmes regulēšanas instruments, lai uzlabotu piekļuvi pilsētā esošajām iestādēm un veikaliem. Taču pats par sevi tas nedarbojas, ja automašīnu vadītāji neievēro šī noteikuma prasības, klāstīja Valmieras pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Armands Miķelsons.

Lai sekmētu, ka automašīnas stāvvietās tiek novietotas atbilstoši satiksmes noteikumu prasībām, no oktobra vidus Valmieras pilsētas pašvaldības policija turpinās stingrāk kontrolēt automašīnu novietošanu stāvvietās. Pārkāpumu gadījumos tiek noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli, piebilda Miķelsons.

Automašīnu stāvvietās, kurās ir atļauts apstāties uz noteiktu laiku ir izvietota ceļa zīme "Stāvvieta" un papildzīme "Stāvēšanas laiks". Novietojot automašīnu šādā stāvvietā, tās salonā pie priekšējā stikla jānovieto informācija ar pulksteņa laiku, cikos transporta līdzeklis stāvvietā ir atstāts. Tas izdarāms ar speciāla informatīvā pulksteņa palīdzību vai arī uz lapiņas uzrakstītu laiku.

Administratīvā atbildība par šo nosacījumu neievērošanu saskaņā ar Latvijas administratīvo pārkāpuma kodeksu ir naudas sods 30 eiro apmērā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)