Banner 980x90

Aukstajā laikā Valmieras nakts patversmē cilvēku skaits nav palielinājies

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv

Apmeklētāju skaits nakts Valmieras patversmē līdz ar auksto laiku nav palielinājies. Nakts patversmes pakalpojumus kopumā šobrīd izmanto astoņi cilvēki - Valmierā deklarētas personas, kurām nav dzīvesvietas, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Zālīte.

Valmierā, Purva ielā 13 nakts patverme darbojas jau no 19.oktobra, kur bez pajumtes esošie iedzīvotāji var uzturēties katru dienu no plkst.17.00 līdz plkst.8.00.

Nakts patversmē tās klientus sagaida un uzņem dežurants, kurš atbildīgs par vietas ierādīšanu, tāpat tiek nodrošināta iespēja netraucēti izgulēties un iedzert siltu tēju. Patvermes darbinieki lūdz nakts patversmes klientiem neierasties apreibinošo vielu iespaidā, kā arī ievērot iekšējās kārtības noteikumus.

Cilvēki, kuriem ir iespēja un vēlme, ir aicināti palīdzēt, nakts patversmes iemītniekiem ziedojot apavus un apģērbu. Īpaši nepieciešama ir vīriešu siltā apakšveļa un čības. Lai vienotos par mantu nogādi patversmei, iedzīvotāji aicināti sazināties ar mājas pārvaldnieci Ivetu Būmani pa tālruni 26330079, kurai ieteicams zvanīt darba laikā.

Valmieras pilsētas pašvaldība mudina valmieriešus būt atbildīgiem un nepaiet garām uz soliņa vai zemē gulošajiem, bet informēt viņus par iespēju pavadīt nakti patversmē, kur var sasildīties. Ir iespējams izsaukt arī Valmieras pašvaldības policiju (tālrunis 64222951), kas nogādās iemigušos siltās telpās.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)