Banner 980x90

Atrasti nepieciešamie 3,7 miljoni eiro preses piegādēm

Rīga, 12.aug., LETA. Satiksmes ministrija (SM) atradusi nepieciešamos papildu 3,7 miljonus eiro preses piegādēm, pirmdien pēc valdības koalīcijas sadarbības padomes sēdes žurnālistiem pavēstīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Ministrs informēja, ka SM izvērtēja VAS "Pasažieru vilciens" (PV) vilcienu iepirkuma grafiku un tika rasta iespēja pārvirzīt no 2020.gada uz 2021.gadu ieplānoto finansējums PV depo celtniecībai un tehnoloģiju iegādei.

"Prese piegādātāji var neuztraukties, jo visi līdzekļi preses abonēšanas piegādēm un atbalstīšanai tiks paredzēti budžetā. No PV rezervēm preses piegādēm tiks paredzēti 3,7 miljoni eiro, bet divi miljoni eiro šim mērķim budžetā jau ir ieplānoti," sacīja Linkaits.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piebilda, ka līdz šim valsts ir subsidējusi reģionālās preses piegādes un tas tiks turpināts. "Valdībai ir svarīgi, lai neizzustu demokrātiskā balss. Vienlaikus meklēsim ilgtermiņa risinājumu, kā šīs piegādes nodrošināt turpmāk, ņemot vērā, ka iedzīvotāju skaits samazinās un cilvēki aizvien mazāk lasa drukāto presi," teica premjers.

Attiecīgie līdzekļi tiks paredzēti grozījumos Pasta likumā, ko Ministru kabinets skatīs rīt, 13.augsutā.

No SM sagatavotās likumprojekta anotācijas izriet, ka 2020.gada budžetā preses piegādēm papildus atvēlēs 3 762 761 eiro.

Kā ziņots, preses izdevējiem patlaban aktuāla ir problēma ar drukātās preses piegādēm, jo valdība pagaidām "Latvijas pastam" nav piešķīrusi finansējumu piegāžu kompensēšanai. Ja valsts vairs nekompensēs sev piederošajam "Latvijas pastam" zaudējumus par preses piegādēm, tad presei nāksies uzņemties piegādes tarifu palielinājumu, kas būs 3,6 reizes laukos un nedaudz mazāk reižu lielāks pilsētās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)