Banner 980x90

Atklās Valmieras Mākslas vidusskolas 40 gadu jubilejas izstādi "Laiks"

Sestdien, 7.maijā, plkst.15.00 Valmieras muzeja Izstāžu namā atklās Valmieras Mākslas vidusskolas 40 gadu jubilejas izstādi "Laiks", pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Justīne Deičmane.

Izstāžu cikls aizsākās ar jaunāko audzēkņu darbu izstādi "Laiks", kas decembrī bija apskatāma Valmieras Kultūras centrā, pēc tam – Valmieras 5.vidusskolā un Valmieras Viestura vidusskolā, bet 7.maijā tā būs skatāma Valmieras Mākslas vidusskolas galerijā "K2". Tajā par laiku stāsta cauri gadsimtiem veidojušies mākslas virzieni un stili.

Savukārt Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāmā izstāde prezentēs vidusskolas posma audzēkņu darbus. Izstādes koncepcijas autors ir Valmieras Mākslas vidusskolas direktors Edgars Bogdāns. Tajā galvenā loma atvēlēta dizainam. "Dizains – 21.gadsimta zīme, ko mācās saprast un radīt vidusskolā. Mācību procesā tapušos darbus vieno atturīga tonalitāte, un tos apvieno netradicionāla ekspozīcija. Izstādes autori ar saviem audzēkņiem ir Ineta Perova, Kristīne Zemļicka-Brālēna, Vizma Auzenberga-Kalniņa, Iveta Gudeta, Dace Arāja, Aivars Benužs, Indra Cālīte un Inga Berga-Bīriņa. Izstādi papildinās Uģa Brālēna, Ivetas Gudetas un Indras Cālītes video intervijas ar pašreizējo un bijušajiem skolas direktoriem," informē Bogdāns.

Šogad Valmieras Mākslas vidusskolai aprit 40.mācību gads. Šajā laikā tā izaugusi no bērnu mākslas skolas līdz vidusskolai. Pašlaik skolā 130 audzēkņu mācās mākslas kursos, 185 audzēkņi apgūst profesionālās ievirzes programmu "Vizuāli plastiskā māksla" (Mazā skola), bet 60 audzēkņu vidusskolas posmā apgūst interjera dizainu, reklāmas un apģērbu dizainu (gan divu, gan četru gadu programmās). Tāpat skolā darbojas pieaugušo apmācības kursi.

Izstāde būs apskatāma līdz 5.jūnijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)