Banner 980x90

Ašeradens Valmierā piedalīsies diskusijā par risinājumiem īres namu celtniecībai reģionos

Rīga, 6.sept., LETA. Šodien Valmierā ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) piedalīsies diskusijā par mājokļu politiku Latvijā, tai skaitā par iespējamiem atbalsta instrumentiem dzīvojamā fonda attīstībai un īres namu celtniecībai Latvijas reģionu pilsētās, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā.

Ministrs sacīja, ka patlaban viens no aktuālākajiem izaicinājumiem Latvijā mājokļu politikas jomā ir mājokļu pieejamības nodrošināšana. "Iespēja dzīvot kvalitatīvā mājoklī par pieejamām cenām mūsdienās būtu jāuztver par pamatvajadzību, un tas ir viens no svarīgākajiem faktoriem, lai veicinātu iespēju vienlīdzību, sociālo integrāciju un mobilitāti," teica Ašeradens.

Pašlaik Ekonomikas ministrija strādā pie mehānisma, kādā veidā atbalstīt daudzdzīvokļu īres māju attīstību visā Latvijas teritorijā, lai ilgtermiņā iedzīvotāji tiktu nodrošināti ar mājokli par izmaksām, kas nepārsniedz vai ir pat zemākas par vidējo īres tirgus cenu.

Diskusiju organizē Valmieras pilsētas pašvaldība un tajā piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Finanšu ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, AS "Attīstības finanšu institūcijas Altum", AS "SEB banka', AS "Monum" pārstāvji un SIA "Latio vērtētāji un konsultanti" Vidzemē.

Šajā dienā Valmierā arī tiks atklāti īres daudzdzīvokļu nami, kurus būvēja pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Valmieras Namsaimnieks".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)