Banner 980x90

Arvien vairāk izmanto ekspresautobusu maršrutā Valmiera – Rīga – Valmiera

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv

Sākot ar 2015.gada oktobri, pasažieriem atkal ir iespēja no Valmieras galvaspilsētā un atpakaļ nokļūt ātrāk, nemaksājot vairāk kā par ierastajiem braucieniem uz Rīgu.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē SIA "VTU Valmiera" sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Bulmeistare, pašlaik ekpresautobusa pakalpojums ar pārtraukumiem tiek nodrošināts desmito mēnesi. Pamazām pieaug pasažieru skaits, kas norāda, ka šādi braucieni ir nepieciešami.

Ekspresreisi veikti bez starppieturām, samazinot brauciena laiku par 30 minūtēm un ceļā pavadot ne vairāk kā stundu un 55 minūtes.

Lēmums par šādu reisu nepieciešamību pērn janvārī tika pieņemts, ņemot vērā iedzīvotāju ierosinājumus. Lai to pārbaudītu, valsts SIA "Autotransporta direkcija", kas ir SIA "VTU Valmiera" pakalpojumu pasūtītājs, deva pusgadu. Tomēr tas bija nepietiekami ilgs laiks, tādējādi valsts SIA "Autotransporta direkcija" tomēr pieņēma lēmumu reisu nerentabilitātes dēļ šo pakalpojumu no jūnija slēgt.

Tā kā pēdējos mēnešos pirms slēgšanas pieauga pasažieru skaits, kuri izmantoja šo pakalpojumu, un arī atsauksmēs klienti norādīja, ka ekspresautobusi no Valmieras uz galvaspilsētu un atpakaļ ir vajadzīgi, SIA "VTU Valmiera" kopā ar Vidzemes plānošanas reģionu tika lemts lūgt valsts SIA "Autotransporta direkcija" atkārtoti pārskatīt ekspresreisu nepieciešamību, sagatavojot jaunu pieteikumu. Lēmums bija pozitīvs, un, sākot ar 2015.gada oktobri, pasažieriem atkal ir pieejams brauciens ar mikroautobusu ekspresreisā Valmiera – Rīga, Rīga – Valmiera. Turklāt tas nav dārgāks, salīdzinot ar biļetes cenu ierastajos braucienos uz Rīgu. Tika izmainīts arī atiešanas laiks no Valmieras autoostas, lai ekspresautobusā paspētu pārsēsties pasažieri, kas Valmierā ierodas no citām pilsētām.

Pakalpojums nodrošināts darba dienās, un biļetes cena ir 4,75 eiro. Atiešanas laiki no Valmieras autoostas plkst.7.10 un plkst.15.15 un no Rīgas autoostas plkst.9.45 un plkst.18.00.

 

Jaunā SIA "VTU Valmiera" pakalpojuma – ekpresautobuss no Valmieras uz Rīgu un no Rīgas uz Valmieru – ieviešana pērnajā gadā bijusi raiba: ekspresreisi atklāti janvārī, bet jau jūnijā nepietiekamā pasažieru skaita dēļ valsts SIA "Autotransporta direkcija" lēma pakalpojumu slēgt. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)