Banner 980x90

Ar jaunu sadarbības projektu vēlas veicināt sadarbību starp Latvijas un Zviedrijas skolām

Rīga, 26.sept., LETA. Valmierā līdz 29.septembrim notiks Latvijas un Zviedrijas izglītības iestāžu sadarbības projekts "Skolu tilti", kura mērķis ir veicināt sadarbību starp skolām Latvijā un Zviedrijā, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Liene Zālīte.

Projekta mērķis ir veicināt sadarbību arī latviešu diasporas izglītības iestādēs, lai Zviedrijas izglītības iestāžu pārstāvji un latviešu diasporas skolu skolotāji iepazītu Latvijas izglītības programmas un sistēmu, kā arī izglītības iestādes darbu ikdienā.

Savukārt Latvijas skolotāji iepazītos ar latviešu valodas apguvi ārpus Latvijas un veidotu kontaktus pieredzes apmaiņai.

Sadarbības projekta vizīte iesākusies ar dalībnieku svinīgu pieņemšanu Zviedrijas vēstniecībā Rīgā, kam seko neoficiāla iepazīšanās daļa Valmieras muzejā. Projekta turpinājumā tā dalībnieki apmeklēs Burtnieku novada pirmsskolas izglītības iestādi "Burtiņš", kur notiks iepazīšanās ar bērnudārza darbību, neliela ekskursija un tikšanās ar izglītības iestādes kolektīvu, atklāto nodarbību vērošana un to analīze, piedalīšanās interešu izglītības nodarbībās, kā arī nodarbībās brīvā dabā.

Projekta gaitā plānota iepazīšanās arī ar Valmieras sākumskolu, atklāto stundu "Mācāmies darot!" vērošana, kā arī saruna ar skolas administrāciju un pedagogiem. Pieredzes vizītes noslēgumā projekta dalībnieki dosies ekskursijā uz atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "ZAAO" Dabas un tehnoloģiju parku "Urda" un Valmieras integrēto bibliotēku, kur paredzēta ne vien iepazīšanās ar bibliotēkas darbību, bet arī saruna par lasīšanas un zinātkāres pasākumiem bibliotēkā.

Projekta turpinājumā plānota Latvijas dalībnieku vizīte Zviedrijas izglītības iestādēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)