Banner 980x90

Ar gardumu tirdziņu un svētku tradīcijām Valmiermuižā svinēs Pavasara saulgriežus

Publicitātes foto/ Foto: Roberts Āboltiņš
Publicitātes foto/ Foto: Roberts Āboltiņš
Sestdien, 18.martā no plkst.11.00 līdz 15.00 pie Valmiermuižas alus darītavas norisināsies svinības un tirdziņš "Ar Gardu muti Valmiermuižā". Svētkos viesosies tirgotāji no visas Latvijas, kas savedīs pašus gardākos labumus un neatkārtojamus meistardarbus. Būs arī Pavasara saulgriežu tradīcijas – olu krāsošana un ripināšana, rotaļas un dziesmas, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmiermuižas kultūras biedrības pārstāve Madara Jēgere.

Pavasara saulgriežos gaisma svin uzvaru pār tumsu. Tas ir laiks, kad jo sevišķi jūtama vasaras tuvošanās. Šo pavasarīgo notikumu aicināts atzīmēt ikviens interesents.

Mājražotāju un amatnieku tirdziņš "Ar Gardu muti Valmiermuižā"

Pavasaris ir laiks, kad vitamīnu krājumi sarūk, tāpēc jāsteidz iegādāt paši gardākie un veselīgākie lauku labumi. Kas var būt spēcinošāks par svaigi ceptu maizi, rudenī vāktiem āboliem, kadiķos kūpinātu gaļu un citiem vitamīniem bagātiem labumiem. Gardumu tirgotāju pulku kuplinās arī amatnieki, kas būs saveduši savus meistardarbus – lina dvieļus, kalumus, rotas, traukus un citus darinājumus.

Tirgotāji aicināti pieteikties tirdziņam līdz 14.martam: info@gardumuti.lv vai, zvanot pa tālr.: 27337798.

Latvisko Pavasara saulgriežu tradīciju izzināšana

Svētki jāsagaida jestrā omā - par to rūpēsies Valmieras 5.vidusskolas folkloras kopa "Sudmaliņas", ar dziesmām un rotaļām pieskandinot Valmiermuižas alus darītavas pagalmu. Pavasara saulgrieži nav iedomājami bez olu krāsošanas, olu ripināšanas un šūpošanās. Būs arī citas jestras izdarības - zirgu izjādes Valmiermuižas pils parkā, kā arī putnu būrīšu un šūpoļu darināšana.

Valmiermuižas alus darītavas brūvējumu un Pavasara saulgriežu ēdienu baudīšana

Kā īpašu jaunumu alus darītavas meistari galdā cels "Kokmuižas" bio iesala dzērienu. To novērtēs prasīgākie garšu jaunatklājēji, kuri patiesi izgaršo rūgteno baudījumu. Pasākuma organizatori ļoti lepojas arī ar jauno Valmiermuižas alus virtuves ēdienkarti, tāpēc aicina ikvienu izbaudīt un novērtēt šefpavāra Dzintara Kristovska mūsdienīgo garšu piedzīvojumu uz šķīvja. Ēdieni top, kopjot tradīcijas un izmantojot Latvijas zemē un gadalaikos sakņotas garšas.

Ieeja bez maksas.

Nākamās svinības un tirdziņš "Ar Gardu muti Valmiermuižā" gaidāms 6.maijā, daudzinot Ūsiņdienu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)