Banner 980x90

Aptauja: 93% iedzīvotāju par Latvijas bagātību uzskata tās upes un ezerus

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Upes un ezerus par Latvijas bagātību uzskata 93% Latvijas iedzīvotāju, liecina pētījumu aģentūras SKDS aptaujas dati.

Tikai 3% no aptaujātajiem nepiekrīt vai drīzāk nepiekrīt šim apgalvojumam.

Visvairāk ar ūdens resursiem lepojas tieši Latgales iedzīvotāji – 58% respondentu ir pilnībā pārliecināti, ka Latvijas lepnums ir tās ezeri un upes. Savukārt mazāk lepojas kurzemnieki – no tiem tikai 43% aptaujāto atzinuši, ka ir pilnībā pārliecināti, ka Latvijas lepnums ir tās saldūdeņi.

Nevienā no Latvijas reģioniem aptaujāto iedzīvotāju kopējais īpatsvars, kas piekrīt apgalvojumam, ka Latvijas lepnums "ir noteikti" vai "drīzāk ir" upes un ezeri, nav mazāks par 88%.

Aptauja veikta šā gada februārī pēc dabīgā minerālūdens "Mangaļi" pasūtījuma par godu Starptautiskajai ūdens dienai. Aptauja veikta tiešsaistē un tajā piedalījās 1005 iedzīvotāji no dažādiem Latvijas reģioniem,

Starptautisko ūdens dienu visā pasaulē atzīmē 22.martā. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību ūdens resursiem kā vērtībai. To pasaulē atzīmē kopš 1993.gada pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) iniciatīvas. Latvijā to piemin kopš 1996.gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)