Banner 980x90

Apstiprināts Valmieras sporta vienības sastāvs

Foto: Valmiera.lv
Foto: Valmiera.lv
Ceturtdien, 24.novembrī, Valmieras pilsētas pašvaldības domes sēdē apstiprināja pašvaldības sporta vienības sastāvu un par sasniegumiem 2015.gadā piešķīra finansējumu 13 sportistiem, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pasvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietnieces Zanes Bulmeistares.

Sporta vienības "A" sastāvā iekļauti BMX riteņbraucēji Māris Štrombergs un Edžus Treimanis, kā arī bobslejisti Oskars Melbārdis un Oskars Ķibermanis. Savukārt "B" sastāvā iekļauti BMX riteņbraucēji Rihards Veide un Sandra Aleksējeva, airēšanas slalomisti Toms Karlivāns, Ritvars Celmiņš un Krišs Ozols, vieglatlēti Linda Ozola, Pēteris Krauja un Jolanta Kaupe, kā arī peldētājs Uvis Kalniņš. Kopējā piešķirtā finansējuma summa – 18 500 eiro.

Iekļūšanai Valmieras sporta vienības "A" sastāvā var pretendēt individuālo olimpisko sporta veidu sportisti, kuri izpildījuši vienības nolikuma prasības (dalība olimpiskajās spēlēs, 1.-18.vieta Pasaules čempionātā vai 1.-12.vieta Eiropas čempionātā pieaugušajiem). Tāpat vienības "A" sastāvā var tikt iekļauti olimpisko sporta veidu sporta spēļu komandu sportisti, kuri izlašu sastāvos spējuši izcīnīt 1.-16.vietu olimpiskajās spēlēs vai Pasaules čempionātā un/vai ieguvuši 1.-12.vietu Eiropas čempionātā. 

Apstiprināšanai vienības "B" sastāvā sportistiem jāiekļūst 50 procentos no startējošā skaita Pasaules čempionātā, Eiropas čempionātā, Pasaules jaunatnes olimpiādē vai Eiropas jaunatnes olimpiādē. Tāpat iekļūšanai "B" sastāvā var pretendēt 1.vietas ieguvēji Latvijas čempionātā pieaugušo konkurencē vai Latvijas izlases dalībnieki pieaugušo konkurencē.

Valmieras Sporta vienības nolikums lasāms pašvaldības mājaslapas "www.valmiera.lv" sadaļā "Sports". 

Valmieras Sporta vienība ir izveidota ar mērķi atbalstīt un uzlabot Valmieras labāko sportistu mācību-treniņu darbu augstā līmenī, radīt apstākļus, lai sportistiem būtu iespēja sasniegt augstas klases rezultātus sacensībās, kā arī sekmēt sportistu piedalīšanos valsts nozīmes sacensībās, Pasaules un Eiropas čempionātos, olimpiskajās spēlēs un citās starptautiskās sacensībās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)