Banner 980x90

Aizvadīti komiksa par Jāni Daliņu atvēršanas svētki

Foto: Anna Kalna/ Valmiera24
Foto: Anna Kalna/ Valmiera24
Piektdien, 3.martā, Valmieras integrētajā bibliotēkā norisinājās Valmieras Pārgaujas sākumskolas 6.klases skolnieces Undas Barisas veidotās grāmatas - komiksa par Jāni Daliņu atvēršanas svētki.

Kā pasākuma atklāšanā stāstīja pati grāmatas autore Unda Barisa, komiksa veidošana bijusi pavisam nejauša. Sākumā meitene bija domājusi piedalīties tikai konkursā "Cilvēks dzīves krustcelēs", taču komikss tapis tādēļ, ka šajā konkursā ļauts iesniegt jebkāda formāta darbus.

Pateicoties tam, ka Unda jau ilgu laiku mācās mākslas skolā un māksla jaunajai autorei labi padodas, viņa izlēmusi par labu tieši komiksa formātam. Jānis Daliņš izvēlēts par galveno tēlu, jo Undai šķitis, ka pēdējā laikā daudzi par izcilo sportistu esot aizmirsuši. Nozīmīga loma šī lēmuma pieņemšanā bijusi arī Jāņa Daliņa saistībai ar Valmieras pilsētu.

Komikss tapis ar Valmieras novada fonda finansiālu atbalstu. Valmieras novada fonda vadītājs Ansis Bērziņš savā runā norādīja, ka šāda grāmata - komikss ir pietiekami unikāls un pēdējā laikā neredzēts projekts, tādēļ saņēmis arī atbalstu no projekta vērtēšanas komisijas: "No Valmieras novada fonda viedokļa raugoties - mēs meklējam īpašas vietas,  lietas un cilvēkus. Īpašus cilvēkus, kuriem ir degsme un foršas idejas."

Savukārt Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums uzsvēra, ka šādas grāmatas atklāšana ir liels notikums un pateicās Undai par viņas darbu: "Esot sestajā klasē - pirmā grāmata - tu esi paveikusi fantastisku darbu. Paldies arī visiem tiem, kas tevi atbalstīja, Valmieras pilsētas lepojās ar tevi, mēs ceram, ka tas ir tavs pirmais lielais solis, kuram sekos vēl daudzi, daudzi nākamie. Paldies, ka tu savā vecumā izvēlējies šādu visnotaļ nopietnu tēmu, es domāju, ka viss ir izdevies."

Undas radīto grāmatu paredzēts dāvināt arī citām Latvijas skolām, kopumā tiks izdalīti 800 grāmatas eksemplāru. Vairākus eksemplārus saņems arī bibliotēkas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)