Banner 980x90

ZZS pašvaldību vēlēšanu programmā sola slēgt Valmieras vēstniecību Rīgā

Foto: LETA
Foto: LETA
Valmiera, 26.apr., LETA. "Zaļo un Zemnieku savienība" (ZZS) rosina slēgt Valmieras vēstniecību Rīgā, lai ietaupītu 87 000 eiro, kas tai tika tērēti 2016.gadā, un piešķirt tos Valmieras izglītības iestādēm, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā partijas vēlēšanu programma.

Tāpat ZZS vēlas atbalstīt kokmateriālu pārstrādi un izmantošanu būvniecībā, Latvijas simtgadei par godu izveidot Patriotisma laukumu un uzlabot Valmieras Drāmas teātra darbinieku sadzīves apstākļus.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) savā programmā rosina siltumenerģiju Valmierā ražot no atjaunojamajiem resursiem, modernizēt ūdens un kanalizācijas sistēmas pilsētā un attīstīt Jauniešu mājas izveidi Valmierā un līdzsvarot visu olimpisko sporta veidu attīstību Valmierā. Tāpat ir runāts par personu ar īpašajām vajadzībām integrēšanu pilsētvidē un vienota sociālo pakalpojumu centra izveidi.

Savā programmā "Vienotība" apņēmusies rūpēties par to, lai ik gadu tiktu izremontēti divi līdz četri kilometri no pilsētas grantētajiem ceļiem, nodrošināt brīvbiļetes Valmierā deklarētajiem skolēniem un pensionāriem, kā arī izveidot dienas centru pensionāriem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, un palielināt pabalstus jaundzimušo vecākiem.

Savukārt "Valmiera un Vidzemei" savā partijas programmā iekļāvusi rūpes par uzņēmējdarbības attīstību un atbalstu Valmierā, kā arī investīciju piesaisti. Tāpat plānots uzlabot dienesta viesnīcas Valmierā un atbalstīt inovāciju izmantošanu izglītībā pilsētas skolās. Tāpat pieminēta arī Valmieras Kultūras centra pārbūve, sporta manēžas izveide un apņemšanās turpināt dzīvokļu būvniecību.

Valmierā "Saskaņa" plāno iestāties par sociālo aizsardzību, piedāvāt bezmaksas braucienus sabiedriskajā transportā pensionāriem un skolēniem, veicināt arodbiedrību kustību, atbalstīt nekustamā īpašuma nodokļa neapliekamā minimuma noteikšanu vienīgajam mājoklim Valmierā, kā arī atbalstīt sabiedrības iesaisti kārtības uzturēšanā pilsētā.

Savukārt "KPV LV" plāns ir iestāties regulāro maksājumu samazināšanu, caurspīdīgu pašvaldības finanšu izlietojumu, skaidru un saprotamu komunikāciju ar iedzīvotājiem un lielāku vietējo iesaisti pašvaldības lēmumu pieņemšanā.

Šobrīd pie varas atrodas partija "Valmierai un Vidzemei", kura 2013.gadā ieguva astoņus deputātu mandātus domē un no kuras rindām nāk pašreizējās domes priekšsēdētājs Jānis Baiks un domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums. ZZS un "Vienotībai" katrai ir pa divām deputāta vietām, bet VL-TB/LNNK Valmieras pilsētas pašvaldībā pārstāv tikai viens deputāts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)