Banner 980x90

Ziemassvētku laiks tuvojas – ko dāvināt? 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ziemassvētki ir gada visskaistākie svētki, un tiem ir jāgatavojas jau laikus, lai pēc tam nav viss jādara steigā. Savlaicīgi sagādātas dāvanas ļauj ietaupīt kaudzi naudas, taču ne jau dāvanas ir svarīgākās. Šie godi ir ģimenes svētki, un nereti pietiek ar kādu nieciņu un pie eglītes noskaitītu dzejolīti. Protams, iemācīties skaistu un garu pantiņu vienā dienā nevar, tādēļ ir vērts tam atvēlēt vismaz pāris dienu. Labākie apsveikumi un pantiņi Ziemassvētkos ir tie, kas sasilda sirdi ne tikai pašam, bet visiem, kas tos dzird.

Lielāko nastu attiecībā uz dzejolīšu apgūšanu un skaitīšanu iznes bērni, kuriem tie ir obligāti jāmācās skolā. Mēs visi tam esam gājuši cauri un zinām, ka dažiem tas padodas viegli, bet citiem jāvelta krietni ilgāks laiks dzejoļa iegaumēšanai. Beidzot skolas gaitas, dzejoļi no galvas vairs netiek mācīti, un tas ir slikti. Nav piedodams, ka vecāki pie eglītes cenšas izlīdzēties ar "Pīrāgam nabagam, abi gali apdeguši" vai "Salavecim gara bārda, vairāk nezinu ne vārda". Pirmkārt, tas nolaiž dzejoļu standartu gaužām zemu un bērni redz, ka nav jēga censties. Otrkārt, tas daudz ko pasaka par pašu dzejoļa skaitītāju. Ja nav paspēts neko iemācīties, labāk tad skaitīt pašizdomātu pantiņu. Tas būs unikāls, iespējams, ne pārāk sakarīgs, bet Jūs vismaz centīsieties. 

Atgriežoties pie nepieciešamības padomāt par dāvanām, jānorāda, ka to klāsts mūsdienās ir ļoti plašs. Nosakiet sev budžetu, izvēlieties nišu un sāciet meklēt. Internetā ir atrodamas ļoti daudzas interesantas idejas, kas ļauj atrast Ziemassvētku dāvanas pat visprasīgākajam un neapmierinātākajam radiniekam. Jā, daļa no tām var būt jāpasūta no ārzemju veikaliem, tādēļ ir ļoti svarīgi rīkoties savlaicīgi. Pretējā gadījumā var izrādīties, ka pasūtījums tiek veikts vienu divas nedēļas pirms svētkiem, bet sūtījums atnāk tikai pēc Jaunā gada. Ja tas notiek, viss, protams, nav zaudēts, jo dāvanu var atstāt nākamajam gadam vai nākamajā dzimšanas dienā. Tajā pašā laikā tie būs papildus tēriņi, jo nāksies iet uz lielveikalu, lai pirktu citu dāvanu. 

Ko darīt, ja Ziemassvētkos nesanāk satikties? 
Lielākajai daļai no Latvijas iedzīvotājiem daļa draugu un/vai radu dzīvo ārpus valsts robežām vai vismaz citā pilsētā. Aizņemtajā ikdienā ne vienmēr ir iespējams satikties un arī Ziemassvētkus var iznākt katram pavadīt savā nodabā. Pieņemot, ka šāds scenārijs ir zināms jau iepriekš, varat sagatavoties jau laikus un nosūtīt dāvanu pa pastu. Jā, pasts decembrī ir ļoti noslogots, tādēļ jārīkojas savlaicīgi, bet to jau mēs visi zinām. 

Otra iespēja ir izmantot skype vai whatsapp, lai Ziemassvētku vakarā sazinātos ar tuvajiem un mīļajiem. Daļa uzliek portatīvo datoru vai planšetdatoru uz galda un pusdienu katrs savā ekrāna pusē. Tas nav ideālais variants, taču lieliska iespēja, ka iegūt iespējami labāko rezultātu situācijā, kad klātienē satikties neizdodas. Tiem, kuri dzīvo laukos un interneta pieslēgums ir vājš atliek cerēt, ka citi nemēģinās darīt to pašu, jo tad videočata sesija gluži vienkārši neizdosies. 

Trešā iespēja – aizmāršīgajiem ir nosūtīt apsveikumu caur SMS. To var darīt kaut vai pēdējā brīdī. Vērtējot visas apsveikšanas alternatīvas un kopā svinēšanas iespējas, tas ir sliktākais variants, taču labāk nekā nekas. Iespējams, labākā iespēja, kur atrast piemērotu apsveikumu jebkurai dzīves situācijai, ir Sveicieni.lv. Tas ir portāls, kur apkopotie pantiņi, dzejoļi un apsveikumi visdažādākajiem svētkiem un godiem, līdz ar to katrs varēs atrast sev piemērotāko variantu. 

Neskatoties uz to, kuru no variantiem Jūs izvēlaties, ir svarīgi rīkoties. Nokavēta iespēja ir nokavēta, un laiku atpakaļ atgriezt vairs nevarēs. Neaizmirstiet apsveikt sev tuvos un mīļos! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)