Banner 980x90

Zaudējot iespēju par dubultu cenu valstij pārdot elektrību, Valmierā par ceturtdaļu pieaugs siltumapgādes tarifs

Valmiera, 21.nov., LETA. No šā gada 1.decembra Valmierā maksa par siltumu pieaugs par 25%, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistere.

Šobrīd tarifs ir 46,98 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet no 1.decembra tas būs 58,72 eiro par megavatstundu bez PVN.

Maksas pieaugums saistīts ar to, ka AS "Valmieras enerģija" 2017.gada jūlijā beidzās tiesības obligātajā iepirkumā pārdot elektroenerģiju - uzņēmums varēja vienlaikus ražot gan siltumu, gan elektrību un pārdot elektrību valstij par dubultu cenu, tādējādi sedzot daļu siltuma izmaksu, savukārt koģenerācijā saražotā elektroenerģija netiek iepirkta par dubulto tarifu.

No AS "Valmieras enerģija" siltumenerģiju iepērk SIA "Valmieras ūdens". Kopš augusta enerģija tiek iepirkta jau par paaugstināto cenu, bet pārdota mājsaimniecībām par līdzšinējo, radot uzņēmumam zaudējumus. Tāpēc Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai tika iesniegts un apstiprināts SIA "Valmieras ūdens" jaunais tarifu projekts, kas paredz maksas par siltumu palielināšanos.

Valmieras pilsētas pašvaldība apgalvo, ka meklē iespējas samazināt siltumenerģijas tarifus. Augusta sēdē tika atbalstīts konceptuāls lēmums par jaunas katlumājas būvniecību, kurā siltuma ražošanai primāri kā kurināmais tiks izmantota šķelda. Tāpat SIA "Valmieras ūdens", ieguldot investīcijas siltumtrašu pārbūvei, esot veicis "nopietnu darbu siltuma zuduma samazināšanai siltumtrasēs, kas palielina iespēju taupīt resursus".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)